Vrijwilligerswerk

Zoek je een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding? Wil jij graag iets betekenen voor een ander? En vind je het fijn om mensen te leren kennen en ze te helpen? Dan is vrijwilligerswerk in het Jeroen Bosch Ziekenhuis echt iets voor jou.

Unie Van Vrijwilligers (UVV)

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn zo’n 180 vrijwilligers van de Unie Van Vrijwilligers ’s-Hertogenbosch e/o actief. Bijvoorbeeld als gastvrouw/-heer bij de receptie, patiëntondersteuner op een verpleegafdeling (o.a. verzorgen bloemen), chauffeur van de shuttleservice of voor het rondbrengen van tijdschriften en andere lectuur in het ziekenhuis. Belangrijke taak van de vrijwilligers is de tijd nemen voor een praatje met de patiënten die daar behoefte aan hebben.

De UVV is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers met hart voor de zorg. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen, bel met 06 - 33 38 53 42 of mail naar uvvdenbosch@gmail.com.

Uitgebreide informatie over de UVV, alle projecten en de beschikbare vacatures vind je op de website van de UVV Den Bosch.

Een vrijwilliger van de Unie van Vrijwilligers wijst de weg

Dienst Geestelijke Verzorging

De vrijwilligers bij de dienst Geestelijke Verzorging assisteren meestal in het weekend. Zij begeleiden mensen naar de kapel of aula, verzorgen na afloop van de diensten een kopje koffie of zingen in het ziekenhuiskoor. 

Je kunt je aanmelden voor deze activiteiten via (073) 553 21 66 of (073) 553 63 73.

Vriendendiensten

Vriendendiensten bestaat uit vrijwilligers die sterk betrokken zijn bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en iets willen betekenen voor bezoekers en patiënten. Ze bieden ondersteuning bij het gebruik van MijnJBZ, onderdeel van het digitaal patiëntendossier van het JBZ. Ook helpt een groep vrijwilligers bij het Taalpunt voor laaggeletterde patiënten en bezoekers.

Vriendendiensten is een initiatief van Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis. Benieuwd naar de ervaringen van onze vrijwilligers? Kijk dan op de website van de Vrienden.

Aanmelden kan via vrienden@jbz.nl.

Code P&O-023
Laatste revisie: 15 juli 2019 - 14:11