'Crimineel lekker' - kookboek door gedetineerden PI Vught

Iets goeds doen voor de maatschappij, dat is het doel van gedetineerden uit de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught. Onder de naam ‘Presents from Prisoners’ zorgen zij regelmatig voor mooie cadeautjes voor zieke kinderen in het JBZ. Met een ‘crimineel lekker’ kookboek hebben ze een originele manier bedacht om hiervoor geld in te zamelen.

De afgelopen tijd zijn de gedetineerden druk geweest met een nieuw en bijzonder project: ‘Crimineel lekker’. Dit is een zelfgeschreven kookboek met zoete en gezonde recepten voor avondeten, toetjes, taarten en sauzen.

In de PI krijgen gedetineerden dagelijks hun ontbijt, lunch en avondeten. Maar soms willen zij ook eens wat anders eten. Dat kan. De boodschappen hiervoor kopen (en betalen) ze zelf in de ‘inrichtingswinkel’; een kleine supermarkt in de PI. Vervolgens gaan ze de keuken in om zelf te koken. Zo leren ze meteen om goed voor zichzelf te zorgen. Een aantal gedetineerden vond het zo leuk om te doen, dat het idee voor het kookboek ‘Crimineel lekker’ is ontstaan.

Naast duidelijke beschrijvingen, hebben de recepten ook een passende naam. Ook is er rekening gehouden met de kleine beurs, want de producten in de inrichtingswinkel zijn wat duurder dan in een gewone supermarkt.

Wij waren blij om te horen dat de opbrengst van het kookboekje helemaal ten goede komt aan de kinderen die regelmatig in het JBZ en in het Atlent Kinderexpertisecentrum moeten zijn. Een mooi gebaar dat voor blije gezichtjes zorgt als het even spannend wordt…

Wil jij het ‘Crimineel lekker’ kookboekje bestellen? Dat kan via www.boekportret.nl. Het boekje kost €10,95 (excl. verzendkosten) en je steunt er meteen het goede doel mee.

Vriendenactie : kookboek 'Crimineel lekker'
Code VRIEND-237
Laatste revisie: 28 november 2023 - 08:12