Presents from Prisoners - cadeautjes voor de kinderafdeling

Welk kind wil er nou geen cadeautje? Pas geleden waren we samen met Noortje, namens de kinderraad, Stefanie Tukker (Kinderafdeling JBZ) met haar dochter Femke weer te gast bij de gevangenis in Vught, voor ‘Presents from Prisoners’. We waren uitgenodigd om cadeaus in ontvangst te nemen voor kinderen die in het JBZ moeten verblijven. Een mooi initiatief dat is bedacht door een (inmiddels ex-) gedetineerde.

Vriendenactie - Presents from Prisoners

Het hele jaar door zet een groep gedetineerden zich in voor ‘Presents from Prisoners’. Ze doneren wekelijks een vast bedrag van het geld dat ze verdienen met hun werk in de gevangenis. Ook organiseren ze regelmatig acties om geld op te halen voor zieke kinderen. De inkomsten en uitgaven houden zij zorgvuldig bij in een kasboek en aan nieuwkomers wordt meteen gevraagd om mee te sparen.

Zo’n twee keer per jaar is er genoeg geld in kas om cadeaus te kopen. De Kinderraad van het JBZ mag dan een verlanglijstje opstellen. Want wie weet er nou beter wat kinderen graag willen hebben?

Ook dit keer was het weer een geweldig mooie samenstelling van verschillende attenties: stickers, autootjes, Nintendo switch spellen, een koptelefoon, een kindercamera en nog veel meer.

Namens de Vrienden, het JBZ en alle kinderen….Heel hartelijk bedankt voor jullie inzet.

 

Code VRIEND-208
Laatste revisie: 3 december 2021 - 11:42