Planning en coördinatie van chronische zorg

Het JBZ ondersteunt huisartsen bij het inplannen, oproepen en uitvoeren van onderzoeken bij chronische zorg patiënten. Het gaat hierbij om patiënten met Diabetes Mellitus type 2, CVRM en chronische nierschade (CNS).

Hoe werkt het?

U kunt uw patiënten aanmelden voor onze ‘chronische zorg’ via de ordermodule van Zorgdomein. Vervolgens regelt onze afdeling Diagnostiek dat uw patiënten worden ingepland, opgeroepen en dat de onderzoeken worden uitgevoerd.

Vanuit de NHG-standaarden worden er per ziektebeeld verschillende onderzoeken geadviseerd, die met regelmaat herhaald moeten worden. Als u wilt dat bepaalde onderzoeken vaker of minder vaak worden uitgevoerd, kunt u dit aangeven.

De voordelen op een rij

  • U wordt ontzorgd doordat de planning en coördinatie wordt gedaan door de afdeling Diagnostiek van het JBZ.
  • De uitslag wordt binnen 24 uur digitaal teruggekoppeld in uw HIS.
  • De uitslagen worden gevalideerd door een klinisch chemicus.
  • De uitslagen staan ook in het ZIS, waardoor ze toegankelijk zijn voor alle medisch specialisten van het JBZ.
  • U ontvangt 1x per kwartaal een clusterlijst. In dit overzicht is o.a. te zien voor welke type zorg uw patiënt is aangemeld, data fundusfoto en eventuele no-shows.
  • Patiënten kunnen altijd dichtbij huis terecht op een van onze 50 prikposten, de hoofdlocatie van het JBZ of op een van onze locaties in Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel

Kosten voor u als huisarts

Er zijn geen kosten verbonden aan deze dienst voor u als huisarts.

Kosten voor de patiënt

De patiënt betaalt een oproeptarief. De kosten van de onderzoeken zijn afhankelijk van de zorgverzekeraar van de patiënt.

Meer informatie

Heeft u vragen, neem dan contact op met de afdeling Diagnostiek.

Code ZRG-011
Laatste revisie: 2 juni 2022 - 13:14