Over de Stichting Vrienden

Wie in een ziekenhuis komt voor een onderzoek of behandeling is vaak extra gespannen, onzeker of angstig. In de praktijk is aangetoond dat een veilig en ontspannen gevoel de behandeling en het genezingsproces ten goede komt. Extra voorzieningen, die het voor onze patiënten wat aangenamer maken, kunnen niet uit het reguliere ziekenhuisbudget worden betaald. Om deze extra’s toch te kunnen realiseren zijn er de Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

ANBI

De Stichting Vrienden van het JBZ (RSIN-nummer: 82 05 59 829) is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), Dit betekent dat uw giften onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn. Meer informatie over deze regeling leest u op www.anbi.nl.

Bankgegevens

Het rekeningnummer van De Stichting Vrienden van het JBZ is: NL 39 RABO 0149169833

Bestuur

Hieronder kunt u kennismaken met het onbezoldigd bestuur van de Stichting Vrienden.

Jan Karel van der Staay

Jan Karel van der Staay

“In het Jeroen Bosch Ziekenhuis kent men heel gelukkige momenten, zoals bij een geboorte, maar er zijn helaas soms ook moeilijke momenten. Ook ik heb deze verschillende momenten meegemaakt. Gezondheid is niet vanzelfsprekend...

Jaren geleden liep ik bijna drie maanden stage bij verschillende maatschappen in dit ziekenhuis. Afkomstig uit het bedrijfsleven, toch een andere wereld, raakte ik werkelijk onder de indruk van de professionaliteit en inzet van de medewerkers van dit ziekenhuis. Mijn recente, hernieuwde kennismaking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis bevestigt mijn beeld van toen.

Vroeg of laat komt ieder mens met het ziekenhuis in aanraking. Een ziekenhuis is er voor en door mensen. De professionals in dit ziekenhuis zijn gedreven, gastvrij en vriendelijk. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis verdient deze betrokkenheid en ondersteuning ook vanuit haar omgeving. Het JBZ verdient Vrienden! Vrienden kunnen ècht het verschil maken. Iedereen kan op zijn of haar manier bijdragen aan een steeds prettiger omgeving binnen ons ziekenhuis, voor de patiënt en voor diens familie. Als voorzitter van de Vrienden draag ik daar, samen met mijn collega bestuursleden, graag een steentje aan bij.”

Maud Bessems

Profielfoto zorgverlener Maud Bessems

Wanneer je dagelijks betrokken bent bij patiënten die onze zorg hard nodig hebben, dan is het mooi om te zien dat er ook oprechte aandacht is voor meer dan de ziekte. Het werk van de Vrienden van het JBZ is zo belangrijk omdat het juist die aandacht aan mensen geeft.

Ik heb de laatste jaren meerdere projecten gerealiseerd zien worden, die vaak tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mijn patiënten hebben geleid. En dat is mooi.

Ik ben blij nu een actieve rol binnen de Vrienden te hebben en verheug me op een mooie samenwerking.

Rodger Broere

Rodger Broere

“Graag wil ik mijn opgebouwde expertise als ondernemer in marketing, communicatie en evenementen inzetten voor de Stichting Vrienden van Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het is ontzettend belangrijk om fondsen te blijven genereren voor zaken in en om het ziekenhuis die gewoonweg niet uit het reguliere budget kunnen worden gerealiseerd.

Het geeft veel voldoening om samen met het bestuur en betrokkenen een bijdrage te leveren aan het ziekenhuis, haar medewerkers en - last but not least - de patiënten en bezoekers.”

Piet-Hein Buiting

Raad van Bestuur Piet-Hein Buiting

Piet-Hein Buiting is sinds september 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Op 19 januari 2016 is hij tevens toegetreden als bestuurslid van de Stichting Vrienden.

Jan Mannaerts

Jan Mannaerts

"Tegenwind doet de vlieger stijgen.

Mijn expertise ligt in de bancaire wereld, waarin ik ruim 35 jaar werkzaam ben geweest m.n. in leidinggevende posities. Naast mijn werk ben ik altijd maatschappelijk betrokken geweest, ook nu nog. Zo ben ik medeoprichter van de Stichting In de Roos, een lunchcafé voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2012 was ik nauw betrokken bij de organisatie van de Nationale Special Olympics (sportevenement voor gehandicapten) die toen in Den Bosch plaatsvonden. Ik vind het een morele plicht om je in te zetten voor de medemens voor wie niet alles vanzelfsprekend is.

Natuurlijk zijn goede medische en verpleegkundige zorg het belangrijkst. Maar een gastvrije sfeer en een vriendelijke omgeving maken een verblijf in het ziekenhuis ‘aangenamer’. Vanuit mijn professie en netwerk hoop ik daar een waardevolle bijdrage aan te kunnen leveren."

Elma Noorlander

Elma Noorlander

"Sinds 2000 ben ik huisarts in een gezondheidscentrum in Den Bosch. Ik doe het werk met veel plezier. Als ik patiënten naar het ziekenhuis verwijs, is dat in de meeste gevallen naar het JBZ. Ik vind het belangrijk mijn patiënten te verwijzen naar een ziekenhuis waar goede medische zorg geleverd wordt, maar tegelijkertijd aandacht is voor de patiënt, in een prettige omgeving.

De Stichting Vrienden realiseert projecten die iets extra's doen voor patiënten tijdens hun ziekten en ziekenhuisbezoek. Vanuit mijn dagelijkse werkzaamheden krijg ik indirect input van mijn patiënten waar zij behoefte aan hebben. Ik voel mij bevoorrecht daarin mee te denken en mijn steentje bij te dragen."

Kurt Verhees

Kurt Verhees

"Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is er voor iedereen, velen hebben dan ook herinneringen als patiënt of als bezoeker. Mooie herinneringen maar ook trieste. Ook ik heb deze verschillende momenten meegemaakt. Mooie en trieste herinneringen, de geboorte van onze beide zonen maar ook het overlijden van mijn ouders. Het zijn momenten waar ik met warme gevoelens op terugkijk.

De zorg voor patiënten maar ook het hebben van een luisterend oor van de naasten tot het plaatsen van een bed bij één van je ouders om de laatste mooie herinneringen op te halen. Het was dan ook onze reden om een familiekamer in te richten omdat wij ons beseffen hoe belangrijk het kan zijn om in een warme omgeving moeilijke tijden door te brengen. De vrienden hebben oog voor patiënt en zijn of haar dierbaren.

Om iets terug te doen voor de geweldige zorg die mijn familie mocht ontvangen ben ik toegetreden als bestuurslid. Samen fondsen werven die duidelijk zichtbaar zijn binnen het JBZ voor patiënt en naastengastvrijheid een juiste invulling geven."

Ingrid van Rooij

Ingrid van Rooij secretaris Stichting Vrienden

“Vanaf de eerste dag dat het Jeroen Bosch Ziekenhuis haar deuren opende, voelde ik me als bezoeker welkom en thuis in dit mooie gebouw. De sfeer is licht en warm, en de medewerkers zijn vriendelijk en open. Vanuit mijn werk als vrijwilligster in het hospice De Duinsche Hoeve in Rosmalen weet ik hoe belangrijk een prettige, huiselijke omgeving is voor zowel de patiënten als hun naasten.
Na een werkzaam leven als communicatie-adviseur, en nog steeds actief als zang- en presentatiecoach, wil ik me graag maatschappelijk inzetten. Ik vind het een voorrecht dat ik vanuit het bestuur van de Stichting Vrienden JBZ een steentje kan bijdragen aan een gastvrije omgeving in het ziekenhuis, gericht op een positieve gezondheid.”

 

 

 

 

Ondersteuning

Het bestuur wordt ondersteund door twee medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Monique Wiggers, coördinator fondsenwerving

Monique Wiggers

"Als coördinator fondsenwerving ondersteun ik onder andere het bestuur van de Stichting en ben ik het aanspreekpunt voor alles wat met fondsenwerving te maken heeft. Wilt u vriend worden, overweegt u een schenking te doen en/of hebt u ideeën over hoe we het JBZ comfortabeler kunnen maken voor patiënten en bezoekers? Aarzel dan niet en neem contact met mij op. Dat kan telefonisch: (073) 553 61 54 of via vrienden@jbz.nl.

Chantal van den Thillart, medewerker Communicatie

Chantal van den Thillart

Kamer van Koophandel

De Stichting Vrienden van het JBZ staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 17246356

Overige informatie

Code VRIEND-095
Laatste revisie: 24 juni 2020 - 10:21