Headerafbeelding
Ergotherapie tolbrug man met zaag
Onderzoek

Onderzoek arbeidsbelastbaarheid

Bij dit onderzoek gaan we na hoe lang achter elkaar en op welke manier u bepaalde arbeidstaken en/of opdrachten kunt uitvoeren.

Het programma is bedoeld voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een andere aandoening waarbij het gaat om geestelijke veranderingen (in het denken en voelen). Het programma is ook bedoeld voor mensen die naast geestelijke veranderingen ook last hebben van een lichamelijke beperking. Hierbij is de belastbaarheid vaak verminderd. U kunt moeite hebben met het concentreren, onthouden, plannen en omschakelen. Daarnaast heeft u mogelijk minder kracht en/of problemen met het uitvoeren van bewegingen. Al deze vaardigheden zijn nodig om weer in meer of mindere mate aan het werk te kunnen gaan.

Hoe verloopt het onderzoek?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw onderzoek

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Betrokken afdelingen

Code REV-150
Laatste revisie: 28 april 2021 - 15:04
Hoe verloopt het onderzoek?

Onderzoek arbeidsbelastbaarheid

Voor het onderzoek heeft u een persoonlijk intakegesprek.

Wat gebeurt er tijdens het arbeidsbelastbaarheidsonderzoek?

Binnen het programma voert u verschillende opdrachten uit die met werk te maken
hebben. De arbeidsbelasting die we na doen is 3 uur. Zo komt u erachter wat uw eigen belastbaarheid is en hoe het gaat met uw vaardigheden. Wat gaat goed en wat gaat (nog) niet goed genoeg als u mee doet aan een werksituatie?

Het onderzoek gebeurt in groepsverband, minimaal 2 en maximaal 4 personen. U ervaart dus ook hoe het samenwerken gaat en hoe u prikkels uit de omgeving verwerkt.

De kennis die u opdoet, kunt u gebruiken in uw re-integratieproces. Mogelijk komen
er hulpvragen uit voort op het gebied van werk. Die kunt u voorleggen aan het revalidatieteam en/of re-integratiebegeleiders.

De bijeenkomsten

  • Het programma bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur in 2 weken tijd. Dit houdt in dat er 2 bijeenkomsten per week zijn. 1x in de ochtend en 1x in de middag.
  • Het onderzoek gebeurt bij Tolbrug Specialistische Revalidatie in ’s-Hertogenbosch.
  • U wordt begeleid door 2 ergotherapeuten/arbeidscoördinatoren.

Na het onderzoek bespreekt de ergotherapeut/arbeidscoördinatore de resultaten van het onderzoek met u.

Als u nog vragen heeft neemt u dan gerust contact met ons op. Het secretariaat Tolbrug Specialistische revalidatie kunt u bereiken via telefoonnummer (073) 556 56 00. Mailen kan natuurlijk ook, naar info@tolbrug.nl.