Onderzoek

Geheugenonderzoek bij de ziekte van Parkinson of parkinsonisme

Mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonismen kunnen geheugenproblemen hebben of andere problemen met het denken.

Om dit te onderzoeken en de oorzaak te achterhalen, doen we een aantal testen bij u. Dit noemen we 'screening'. Hieronder leest u daar meer over.

Hier vindt u alle belangrijke informatie

Code NEU-900
Laatste revisie: 6 maart 2024 - 14:21
Hier vindt u alle belangrijke informatie

Geheugenonderzoek bij de ziekte van Parkinson of parkinsonisme

Het is belangrijk dat u een naaste meeneemt naar uw afspraak. Dit kan uw partner zijn, een zoon of dochter, een vertrouwenspersoon of iemand anders die u goed kent. Deze persoon betrekken we ook bij het onderzoek.

 

Voor het onderzoek is het belangrijk dat u het volgende meeneemt:

  • Leesbril, als u die heeft.
  • Gehoorapparaat, als u dat heeft.
  • Overzicht van de medicijnen die u gebruikt.

U meldt zich bij de polikliniek Neurologie, gebouw D, verdieping 1, ontvangst 2.

U krijgt een kort gesprek met de parkinsonverpleegkundige of de verpleegkundig specialist over de reden waarom u bent aangemeld voor dit onderzoek. Daarna volgen er enkele korte testjes. 

Uw naaste krijgt tegelijkertijd ook een gesprek met een andere parkinsonverpleegkundige over uw thuissituatie. De gesprekken/testen duren maximaal 60 minuten. 

Na deze afspraak maken we soms nog een hartfilmpje (ECG). Het hartfilmpje geeft informatie over welke medicijnen we het beste kunnen starten. Mogelijk doen we ook nog een bloedonderzoek. De verpleegkundige vertelt u waar u dit kunt laten doen. 

Wij maken voor u een afspraak bij uw eigen neuroloog om de uitslag van de onderzoeken te bespreken. Deze afspraak vindt enkele weken na de onderzoeken plaats.

Heeft u nog vragen? Belt u dan gerust naar de polikliniek Neurologie.