Woensdag 9 november 2022

Webinar over de overgang….”vlieg erop uit!”

“Opvliegers” is zo’n beetje het eerste woord dat volgt op overgang. Het is ook een veelvoorkomend verschijnsel bij vrouwen in de overgang. Maar dat is niet het enige. Er is zo veel meer te vertellen over de overgang. Wat is het precies, wat hoort erbij en niet te vergeten; wat kun je er zelf aan doen? Er zijn vrouwen die met overgangsklachten blijven lopen, uit onwetendheid of soms ook schaamte. Jammer en onnodig vinden JBZ gynaecologen Rixt Smit, Mieke Kerkhof en Jacques Dirken. Daarom organiseren zij op woensdag 30 november om 20.00 uur een webinar samen met twee huisartsen, een overgangsconsulente en een cardioloog, want ook het vrouwenhart speelt een belangrijk rol tijdens de overgang.

Nieuws - 20221109 - Webinar overgang

Vrouwenhart

Wat heeft de overgang met het vrouwenhart te maken? En wat is precies de rol van hormonen? Waar moet je op letten om hart- en vaatziekten te voorkomen? Deze en ook andere vragen beantwoordt JBZ cardioloog Maayke Sluman tijdens het webinar. Volgens Maayke worden hartproblemen bij vrouwen nog te vaak over het hoofd gezien.  Aandacht voor het klachtenpatroon en de specifieke risicofactoren bij vrouwen, zorgt voor meer bewustwording over dit onderwerp.

Boodschap

Initiatiefneemster Rixt Smit wil met dit webinar vrouwen in de overgang en hun partners zo goed en volledig mogelijk informeren. Ze heeft een duidelijke boodschap; “Ben je bewust van wat er tijdens de overgang met je lijf gebeurt, neem jezelf serieus en blijf niet met klachten lopen. ”

Gynaecoloog Mieke Kerkhof pleit er daarnaast voor om dit stadium in het leven van de vrouw ook te zien als een interessante, nieuwe periode. “De overgang is beslist niet het begin van het einde. Tijd om erop uit te vliegen!”

 

Heb jij interesse in dit webinar?

Meld je hier aan

 

Laatste revisie: 22 november 2022 - 12:56