Update incident overlijden patiënt

‘Vrouw overleden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis’ dat is het tragische nieuws van vandaag. Het is begrijpelijk dat dit bericht veel impact heeft op iedereen en dat het veel vragen oproept. In verband met ons beroepsgeheim en de privacy van alle betrokkenen kunnen wij niet veel informatie delen. Toch willen we een korte update geven.

Vannacht is er op een van onze afdelingen een tragisch incident geweest tussen twee patiënten. Daarbij is één van de twee patiënten overleden . Het JBZ heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd op de hoogte gebracht. 

Er is veel aandacht voor de impact die dit incident heeft op de opgenomen patiënten, de families van de betrokken patiënten en het team.

Politieonderzoek

De politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies is gebeurd. Inmiddels heeft de politie een bericht uitgebracht waarin staat dat er tussen twee patiënten een handgemeen ontstond. Hierbij is één patiënt op de grond terecht gekomen. Sectie zal moeten uitwijzen welke omstandigheden precies tot haar overlijden hebben geleid. 

Op dit moment is de situatie onder controle. Er wordt goed samengewerkt met de politie. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, wordt er een nieuwe update gegeven. 

Laatste revisie: 16 november 2022 - 10:54