Gezinsgerichte zorg in het JBZ, nu en in de toekomst

De Kinderafdeling (A6 Zuid), Couveuseafdeling (A5 Zuid) en de afdeling Verloskunde (A5 Noord) van het JBZ gaan verbouwen. De geboortezorg in het JBZ gaat tijdens de verbouwing gewoon door. De afdelingen blijven open. Unithoofd Ingrid Everaars: “Met de verbouwing maken we de geboortezorg van het JBZ klaar voor de toekomst.”

Zwangere vrouw thuis met peuter op de bank

De verbouwing gebeurt in delen. We starten met werkzaamheden op de Kinderafdeling (A6 Zuid). Begin 2023 gaat de verbouwing verder op de Couveuseafdeling (A5 Zuid). Later in 2023 verplaatsen de werkzaamheden zich naar de verpleegafdeling Verloskunde (A5 Noord).

Extra couveuse- en kraamsuites

Eén van de belangrijkste veranderingen is dat er een aantal extra couveuse- en kraamsuites komen. Ingrid: “Op de Couveuseafdeling zijn nu al 10 couveusesuites waar we moeder en kind samen verzorgen. Hier komen straks nog 4 suites bij. Datzelfde geldt voor de verpleegafdeling Verloskunde. Ook hier maken we 4 extra kraamsuites voor moeder en kind samen.”

Spoedafdeling Gynaecologie en Verloskunde op andere plek

Op A5 Noord zit ook de Spoedafdeling Gynaecologie en Verloskunde voor zwangere vrouwen, kraamvrouwen en gynaecologische patiënten die met spoed zorg nodig hebben. Ingrid: “Deze afdeling blijft op A5 Noord, maar verplaatsen we. Zo krijgt de spoedafdeling een eigen plaats en maken we plek voor de extra kraamsuites.”

Gezinsgerichte zorg

In het JBZ hebben we veel aandacht voor gezinsgerichte zorg. Ingrid: “Het gezin staat bij ons centraal. We betrekken ouders zoveel mogelijk bij de verzorging van hun kindje. Daarnaast kunnen zij ook blijven slapen. De verbouwing zorgt ervoor dat we straks klaar zijn om in de toekomst nog meer ouders en kinderen deze zorg te kunnen bieden.”

De verbouwing start maandag 28 november, gaat ongeveer 2 jaar duren en voeren we in fases uit.

Laatste revisie: 8 december 2022 - 14:50