Concert in de kapel: 'Music to hear' door vocaal ensemble voyelles

Op zondag 22 oktober 2023 vindt om 13.00 uur het concert ‘Music to hear’ plaats in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit concert is onderdeel van de maandelijkse concerten ‘Zin op Zondag’. Het vrouwensemble Voyelles Vocales met dirigent Peter Steijlen, pianist Peter Sluijs, violist Martijn Plomp en spreker Edwin van der Zande treden op. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel.

kunst vocaal ensemble voyelles 2

Het programma van dit concert is met koorwerken gebaseerd op sonnet 8 van W. Shakespeare, een ware ode aan de harmonie. Met werken van o.a. Gjeilo, Lauridsen, Elgar en Rutter.

Voyelles Vocales 

is een vrouwenensemble in Houten dat in 2013 is opgericht. Als een hechte groep van 11 leden bieden wij een uitdagende zangervaring voor iedereen die van zingen houdt. Onder leiding van dirigent Peter Steijlen werken we met toewijding aan prachtige muziek in een ontspannen sfeer. Ons reper­toire bestrijkt een breed scala aan klassieke muziekstukken uit verschil­lende stijlperioden. Als vrouwenensemble zijn we trots op onze samenhorigheid en passie voor zang. We streven ernaar om het beste uit onszelf te halen en ons publiek te raken met onze optredens. 
www.voyelles-vocales.nl

Martijn Plomp

is een ervaren violist met een indrukwekkende carrière. Hij begon op negenjarige leeftijd met vioollessen en heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige musicus. Na het voltooien van de Pabo heeft Martijn de studie viool opgepakt en in 2013 afgerond bij Emma Breedveld in Amsterdam. Martijn heeft veel ervaring in orkesten en ensembles en treedt regelmatig op als solist. Hij heeft vioolconcerten van onder andere Bach, Vivaldi en Mendelssohn uitgevoerd, evenals andere solistische werken. Hij is ook lid van Nootstroom, een Fries collectief, en speelt in een strijkkwartet. Daarnaast werkt hij mee aan Bach-cantates door het hele land. Naast zijn carrière als musicus heeft Martijn zijn eigen lespraktijk gehad, waar hij vioolles gaf aan zowel kinderen als volwassenen. Mom­enteel is hij weer werkzaam in het basisonderwijs en combineert dit met zijn werk als zelfstandig musicus. Martijn bespeelt een bijzondere viool die aan het begin van de 18e eeuw in Italië is gebouwd.

Peter Sluijs

is een ervaren pianist die sinds zijn dertiende piano speelt. Hij heeft les gehad van Midori Conneman en werd in 2011 toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent (AMT) van Erika Waardenburg. Hij heeft daar twee jaar les gehad van Henk Ekkel, solfège- en theorielessen gevolgd en podiumervaring opgedaan. Peter studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Henry Kelder en heeft zowel zijn Bachelor als Master of Music behaald. Hij heeft deelgenomen aan muziekfestivals zoals Musik Zentral in Bad Aussee (Oostenrijk) en het Peter de Grote Festival in Groningen, waar hij lessen en masterclasses heeft gevolgd bij gerenommeerde musici. Als uitvoerend musicus is Peter vooral actief in duo- en ensembleverband. Hij is sinds september 2021 verbonden aan het Utrechts Conservatorium als correpetitor.

Serie concerten 2023

De concerten die georganiseerd worden in de kapel zijn onderdeel van de bijeenkomsten op de vierde zondag van de maand onder de noemer ‘Zin op zondag’. Deze kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch.

kunst logo Stichting Kamermuziek 's-Hertogenbosch

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina ‘concerten’.

kunst flyer concert 'Music to hear' vocaal ensemble voyelles

Aanmelden voor een concert

 

Laatste revisie: 16 oktober 2023 - 16:02