Dinsdag 13 juni 2023

Concert in de kapel: 'Letters to Josephine' door Liene Madern

Zondag 25 juni 2023 vindt om 13.00 uur het concert ‘Letters to Josephine’ plaats in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit concert is onderdeel van de maandelijkse concerten ‘Zin op Zondag’. Musicus Liene Madern (pianoforte) treedt op. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel.

Gevelraam kapel

Liene Madern 

Liene Madern specialiseert zich in het bespelen van historische toetsinstrumenten: pianoforte en klavecimbel. Haar focus ligt op muziek uit de 18de eeuw, in het bijzonder de overgangsperiode tussen klavecimbel en vroege pianoforte. Haar masterstudie piano heeft ze in Letland behaald. Daarna heeft ze zich verdiept in het bespelen van historische toetseninstrumenten, resulterend in een mastergraad van het conservatorium van Amsterdam. Ze treedt regelmatig op in Europa (Stockholm Early Music Festival, Latvia Early Music Festival, Limburg Orgelfestival, fringe concerten in BRQ Vantaa festival en Utrecht Oude Muziek festival) als solo en met haar ensemble ‘Più Corde’.

kunst Liene Madern pianoforte concert 25 juni 2023 (1)

Letters to Josephine

Mozart deelde zijn enorme passie, kunde en ervaring in het componeren en het bespelen van de piano met zijn studenten. Josephine Auernhammer was een protegé van Mozart en tevens zijn podium partner. Ze was een van de meest gerespecteerde pianisten van haar tijd. Het geluk om bij Mozart te studeren had ook Johan Nepomuk Hummel. Van zijn 7de tot 9de levensjaar verbleef hij bij familie Mozart om optimaal gebruik te kunnen maken van zijn lessen. Mozart schreef ook piano werken speciaal voor zijn studenten als lesmateriaal. Met dat doel was ook de beroemde Fantasia-sonata in c klein geschreven, toegewijd aan zijn studente Thérèse de Trattner. Een bijzonder werk dat al kenmerken van de aankomende romantische stroming heeft.

Serie concerten 2023

De concerten die georganiseerd worden in de kapel zijn onderdeel van de bijeenkomsten op de vierde zondag van de maand onder de noemer ‘Zin op zondag’. Deze kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch.

kunst logo Stichting Kamermuziek 's-Hertogenbosch

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina ‘concerten’.

kunst flyer concert 'letters to Josephine' met Liene Madern pianoforte 25 juni 2023

Aanmelden

 

Laatste revisie: 26 juni 2023 - 09:47