Concert in de kapel: 'Een muzikale reis' door het Doppler Duo

Op zondag 26 november 2023 om 13.00 uur vindt er een kamermuziekconcert plaats in de kapel. Rinde Yildiz speelt alt viool en Michelle Verheggen speelt harp. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. 

kunst Doppler Duo

Dit concert neemt u mee op een muzikale reis door de 20e eeuwse Europese muziek, met werken van componisten die elk hun eigen stijl en nationaliteit vertegenwoordigen. De Franse impressionistische klanken van de zusters Boulanger en Debussy, de Spaanse passie van De Falla en Ravel en de Oost-Europese folklore met ritmische complexiteit van Béla Bártok. De stukken zijn speciaal bewerkt voor harp en altviool waardoor een unieke klankwereld ontstaat welke de veelzijdigheid van deze componisten wordt benadrukt.

Doppler Duo

Tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag vormden Rinde Yildiz (altviool) en Michelle Verheggen (harp) het Doppler Duo. Inmiddels zijn zowel Michelle als Rinde afgestudeerd, maar spelen zij nog steeds met veel plezier samen. De kracht van het duo ligt in de combinatie van de klankkleuren van beide instrumenten. De boventonen van de altviool passen mooi bij het warme harpgeluid. De instrumenten versmelten met elkaar en je kunt soms niet meer thuisbrengen welk instrument je precies hoort. Inmiddels heeft het duo op verschillende plekken gespeeld zoals op Wonderfeel, Goede Reden Concerten en het Cultureel Lint.
www.dopplerduo.nl

kunst Doppler Duo

Serie concerten 2023

De concerten die georganiseerd worden in de kapel zijn onderdeel van de bijeenkomsten op de vierde zondag van de maand onder de noemer ‘Zin op zondag’. Deze kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch.

kunst logo Stichting Kamermuziek 's-Hertogenbosch

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina ‘concerten’.

kunst flyer concert 'Een muzikale reis' Doppler Duo 26 november 2023

Aanmelden voor een concert 

Laatste revisie: 14 november 2023 - 09:52