Alle zorg straks onder één dak in Zaltbommel

Zorg dichtbij huis, hoe fijn is dat? Patiënten kiezen bewust voor een dichtbij locatie van het JBZ in plaats voor de hoofdlocatie in Den Bosch. Ook in Zaltbommel heeft het JBZ een locatie, twee zelfs. Maar daar komt verandering in. De twee locaties worden samengevoegd in een nieuw te bouwen gezondheidscentrum net buiten de binnenstad. Op woensdag 25 januari 2023 wordt officieel gestart met de bouw. Naar verwachting verhuist het JBZ in de loop van 2025. Tot die tijd blijven de huidige locaties open.

Foto vanuit de lucht van de nieuwe JBZ Dichtbij locatie in Zaltbommel

Nu zit het JBZ in Zaltbommel nog verspreid over twee locaties in de binnenstad. Beide locaties verhuizen straks naar het nieuwe gezondheidscentrum. Unithoofd Hélène van der Zandt: “Straks zitten alle spreekuren en diagnostiek onder één dak in het nieuwe gezondheidscentrum. Zo kunnen patiënten veel makkelijker nog even bloed laten prikken na hun afspraak bij de arts, zonder dat zij daarvoor naar een andere locatie in Zaltbommel moeten gaan.”

Het JBZ in Zaltbommel krijgt straks – net als de andere JBZ Dichtbij locaties – ook gratis parkeergelegenheid direct voor de deur. De parkeerproblemen van de binnenstad behoren daarmee tot het verleden.

Meer spreekuren

Het JBZ wil in de toekomst meer zorg dichtbij gaan bieden in Zaltbommel. Hélène: “Je kunt nu in Zaltbommel nog maar bij een beperkt aantal spreekuren terecht. We willen dit verder gaan uitbreiden. Ik verwacht bijvoorbeeld dat je straks ook voor een afspraak bij de orthopeed, uroloog of gynaecoloog gewoon in Zaltbommel terecht kunt. Nu draaien deze artsen nog geen spreekuur in Zaltbommel.”

Foto van de startbouw van de nieuwe JBZ Dichtbij locatie in Zaltbommel

Bommels Gasthuis

Met de aanstaande verhuizing vanuit de binnenstad zal de lange historische binding van het JBZ met Zaltbommel voortgezet worden in een nieuw gebouw. Het gebouw waar het JBZ nu zit in de Kerkstraat herinneren velen zich waarschijnlijk nog als het voormalige Bommels Gasthuis. Het is één van de oudst bewaard gebleven gebouwen in Zaltbommel. Vanaf het begin is er vanuit dit gebouw zorg geboden. Er wordt nog nagedacht over welke invulling er straks wordt gegeven aan het Bommels Gasthuis.

Zorg dichtbij

Als JBZ vinden we het belangrijk om zorg op maat te leveren, dichtbij huis. Daarom hebben we naast de hoofdlocatie in ’s-Hertogenbosch ook locaties in Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel. De zogenoemde JBZ Dichtbij locaties kenmerken zich door het kleinschalige karakter.  

Veel mensen vinden het – om verschillende redenen – fijn dat zij dichtbij huis terecht kunnen bij het JBZ. Op onze website delen we patiëntverhalen van mensen die passende zorg ontvangen in een JBZ Dichtbij locatie en laten we zien waarom het fijn voor hen is deze zorg dichtbij huis te ontvangen.

Laatste revisie: 6 februari 2023 - 09:50