Omarming, Gerard van Iersel

NAH-partnergroep

Hersenletsel krijgt u niet alleen. Ook partners of naasten krijgen te maken met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. De invloed die het op hun leven heeft is vaak enorm.

Er verandert niet alleen veel voor de revalidant, maar ook voor u als partner of naaste. Soms is het moeilijk om uw partner weer alleen te laten. Of u vraagt zich af waarmee kan ik helpen en waarmee moet ik juist niet helpen. Velen herkennen de gedachte ‘Het wordt nooit meer zoals vroeger.’

Tolbrug specialistische revalidatie organiseert daarom een aantal bijeenkomsten waarin u partners en andere naasten kunt ontmoeten van mensen die NAH hebben.

Doel van de partnergroep

Door het hersenletsel van uw partner verandert ook uw leven. Het doel van de partnergroep is u te ondersteunen bij de veranderingen die u ervaart. Voor 1 van de bijeenkomsten nodigen we een partner ‘met ervaring’ uit. De revalidanten zelf nemen geen deel aan de groep.

De bijeenkomsten

In totaal zijn er 6 bijeenkomsten, deze zijn altijd in de avond. Iedere bijeenkomst heeft zijn eigen thema. U komt hiervoor naar Tolbrug specialistische revalidatie in 's-Hertogenbosch. We ontvangen u met koffie en thee en we vertellen u het thema van deze avond.

Tijdens de bijeenkomsten van de partnergroep krijgt u de gelegenheid te praten over uw gevoelens en ervaringen. U kunt gevoelens als machteloosheid, onzekerheid en positieve ervaringen delen met mensen die in een zelfde soort situatie zitten. Door (h)erkenning van de problemen voelt u zich sterker.

De groep

Het voordeel van een groep is dat u:

  • ervaringen kunt uitwisselen met anderen;
  • van elkaar kunt leren en steun ontvangen;
  • niet veel hoeft uit te leggen, want u bent met lotgenoten.

De groep bestaat uit 5 tot 8 deelnemers en wordt geleid door een psycholoog en een maatschappelijk werker. Deelname aan de partnergroep maakt deel uit van de behandeling van de revalidant. Deelname aan de partnergroep wordt betaald vanuit uw zorgverzekeraar.

Voor alle deelnemers is het plezierig wanneer er in de groep steeds dezelfde mensen zijn. Wij rekenen er daarom op dat u bij alle bijeenkomsten aanwezig kunt zijn.

Aanmelden

U kunt deelnemen aan deze groep na aanmelding door maatschappelijk werker of psycholoog van het behandelteam.

Heeft u nog vragen?

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met een van onze maatschappelijk werkers of psychologen. Wij bekijken graag samen met u of het zinvol is dat u mee doet aan de partnergroep. Wij zijn te bereiken via (073) 553 56 00. Mailen kan natuurlijk ook, naar info@tolbrug.nl.

Code REV-078
Laatste revisie: 25 april 2023 - 15:30