NAH-partnergroep

Als uw partner of naaste niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heeft opgelopen, zijn de gevolgen vaak verstrekkend.

Er verandert niet alleen veel voor de revalidant, maar ook voor u als partner of naaste. Soms is het moeilijk om uw partner weer alleen te laten. Of u vraagt zich af waarmee kan ik helpen en waarmee moet ik juist niet helpen. Velen herkennen de gedachte ‘Het wordt nooit meer zoals vroeger.’

Tolbrug organiseert daarom een aantal bijeenkomsten waarin u partners en andere naasten kunt ontmoeten van mensen die NAH hebben.

Doel van de partnergroep

Door het hersenletsel van uw partner verandert ook uw leven. Het doel van de partnergroep is u te ondersteunen bij de veranderingen die u ervaart. Voor één van de bijeenkomsten nodigen we een partner ‘met ervaring’ uit. De revalidanten zelf nemen geen deel aan de groep.

De bijeenkomsten

In totaal zijn er zes bijeenkomsten die in de avond plaatsvinden van 19.00 tot uiterlijk 21.00 uur. U komt hiervoor naar Tolbrug in ‘s-Hertogenbosch. We ontvangen u met koffie en thee en we vertellen u het thema van deze avond.

Tijdens de bijeenkomsten van de partnergroep krijgt u de gelegenheid te praten over uw gevoelens en ervaringen. U kunt gevoelens als vertwijfeling, onzekerheid en positieve ervaringen delen met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten. Door (h)erkenning van de problemen voelt u zich sterker.

De groep

Het voordeel van een groep is dat u:

  • ervaringen kunt uitwisselen met anderen;
  • van elkaar kunt leren en steun ontvangen;
  • u hoeft niet veel uit te leggen, want u bent met lotgenoten.

De groep telt vijf tot tien deelnemers en wordt geleid door een psycholoog en een maatschappelijk werker. Deelname aan de partnergroep maakt deel uit van de behandeling van de revalidant, op kosten van de zorgverzekeraar.

Voor alle deelnemers is het plezierig wanneer de groep een vaste samenstelling houdt. Wij rekenen er daarom op dat u bij alle bijeenkomsten aanwezig kunt zijn.

Aanmelden

U kunt deelnemen aan deze groep na aanmelding door maatschappelijk werker of psycholoog van het behandelteam.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op met één van onze maatschappelijk werkers of psychologen. Wij bekijken graag samen met u of deelname zinvol is. Wij zijn te bereiken via (073) 553 56 00, op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Mailen kan natuurlijk ook, naar info@tolbrug.nl.

Code REV-078
Laatste revisie: 8 januari 2020 - 15:02