Gecontracteerde zorgverzekeraars 2023

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten. Zorgverzekeringen vergoeden een groot deel van de kosten van ziekenhuiszorg. U betaalt echter altijd een verplicht eigen risico. In 2023 is dat 385 euro (net zoals in 2022).

Bekijk uw zorgpolis

Het is afhankelijk van de verzekeringspolis die u heeft afgesloten, of u recht heeft op een vergoeding. U betaalt echter altijd een verplicht eigen risico. Wanneer u een verzekering afsluit bij een zorgverzekeraar die geen contract heeft met het Jeroen Bosch Ziekenhuis dan kan dit invloed hebben op uw vergoeding. Kijk daarom vóór uw afspraak in het ziekenhuis in uw polisvoorwaarden of de kosten van uw behandeling worden vergoed.

Contracten 2023

Bijgewerkt op 3 april 2023.

In het onderstaande overzicht ziet u alle zorgverzekeraars waarmee het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor 2023 een contract heeft afgesloten.  Als u er niet helemaal uitkomt of twijfelt, neem dan altijd contact op met uw zorgverzekeraar.

LET OP: Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft geen contract voor de Gewoon ZEKUR polis van ZEKUR en de Natura Select polis van Aevitae.

Als u deze verzekering afsluit of heeft afgesloten kunt u wel in het Jeroen Bosch Ziekenhuis terecht voor behandeling, maar dan moet u een bepaald % van de kosten zelf betalen. De zorgverzekeraar heeft voor deze polis met een beperkt aantal ziekenhuizen contracten afgesloten. Gaat u naar een van de ziekenhuizen die wel voor deze polis gecontracteerd zijn, dan krijgt u de zorg uit het basispakket wel vergoed.  

Zorgverzekeraars-concerns Verzekeraars/Labels/Volmachten Medisch specialistische zorg 2023
 ASR

a.s.r.
Ditzo Zorgverzekering

gecontracteerd
Caresq (Eucare)

Aevitae (Eucare)

Voor 2023 géén contract voor: Natura Select polis

gecontracteerd
 CZ

CZ
CZdirect
Just
Nationale Nederlanden
OHRA

gecontracteerd
DSW DSW
InTwente
StadHolland
gecontracteerd
Menzis Anderzorg
Hema
VinkVink
Menzis
gecontracteerd
VGZ

Bewuzt
IZA
IZZ
National Academic
Promovendum
UMC
Univé
VGZ
United Consumers VGZ
ZEKUR

Voor 2023 géén contract voor:
Gewoon ZEKUR polis

gecontracteerd
 Zilveren Kruis AON
FBTO
De Friesland
Pro Life
ZieZo
Interpolis
Zilveren Kruis
gecontracteerd
ONVZ ONVZ
Jaaah
PNOzorg (ONVZ in 2023)
VvAA
gecontracteerd
 ENO Salland
Zorgdirect (Salland in 2023)
gecontracteerd
Zorg en Zekerheid AZVZ
Zorg en Zekerheid
gecontracteerd

Disclaimer

Deze informatie is met de uiterste zorg samengesteld. Desondanks kan het Jeroen Bosch Ziekenhuis niet instaan voor de juistheid en volledigheid van deze gegevens. Aan deze gegevens kunnen geen rechten ontleend worden. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de meest actuele informatie over de vergoeding van de zorg.

Vragen over zorgverzekeringen

Kijk goed of uw huidige polis nog geschikt is. U kunt uw huidige polis tot en met 31 december 2022 opzeggen. U kunt tot en met 31 januari 2023 nog overstappen naar een andere polis bij uw huidige of andere zorgverzekeraar.

Heeft u vragen over de hoogte van de vergoeding van uw behandeling, dan adviseren wij u voor uw afspraak in het ziekenhuis uw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Ook indien uw zorgverzekeraar nog geen contract met het Jeroen Bosch ziekenhuis heeft gesloten, adviseren wij u om contact op te nemen met uw verzekeraars om na te gaan wat dat voor u betekent.

Algemene informatie over zorgverzekeringen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Code NHZ-062
Laatste revisie: 4 april 2023 - 11:27