Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Mannenkliniek

De mannenkliniek richt zich op onderzoek en behandeling van specifieke mannelijke gezondheidsklachten.

De urologen en medewerkers van de mannenkliniek zijn gespecialiseerd in specifieke mannelijke gezondheidsklachten. Hierbij maken wij gebruik van de meest moderne methoden en technieken. Ook is er op de kliniek aandacht om deze klachten te voorkomen.

Over dit spreekuur

Alle belangrijke informatie op een rij

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
profielfoto zorgverlener Anouk van der Aa
A.A.M.A. van der Aa
Physician Assistant
profielfoto zorgverlener Willeke Vogels
W. Vogels
Physician Assistant
Bekijk ons team

Betrokken afdelingen

Code URO-049
Laatste revisie: 26 augustus 2019 - 16:24
Over dit spreekuur

Mannenkliniek

De mannenkliniek is bedoeld voor mannen met:

  • Seksuele klachten, zoals erectiestoornissen, vroegtijdige zaadlozing, verkromming van de penis, verminderde zin in vrijen.
  • Klachten die kunnen samenhangen met een laag mannelijk geslachtshormoon (testosteron), zoals vermoeidheid, klachten van depressiviteit, spierzwakte, botontkalking, en vitaliteitverlies.
  • Verminderde vruchtbaarheid en herstel van de vruchtbaarheid na de sterilisatie.
  • Plasklachten.
  • Mogelijk prostaat- of teelbalkanker

Na verwijzing naar de mannenkliniek ontvangt u thuis per post een bevestiging van uw afspraak. Daarbij zijn ook een aantal vragenlijsten en een aanvraagformulier voor laboratoriumonderzoek.

Twee weken voor uw afspraak op de Mannenkliniek gaat u naar de polikliniek Bloedafname van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Wel is het belangrijk dat u het onderzoek voor 10.00 uur ’s morgens laat doen. Voor dit onderzoek moet u nuchter zijn. Dit betekent dat u vanaf de avond tevoren 20.00 uur, niets meer mag eten en drinken.

De vragenlijsten zijn bedoeld om op een gerichte manier uw klachten te beschrijven. Het is belangrijk dat u de lijsten goed doorleest en volledig invult.

Bij uw bezoek aan de mannenkliniek heeft u een gesprek met de uroloog over uw klachten. Mede aan de hand van de vragenlijsten worden uw problemen in kaart gebracht. Er wordt ook een lichamelijk onderzoek gedaan. De uitslag van dit onderzoek en van het eerder verrichte laboratoriumonderzoek worden met u besproken. Soms is aanvullend onderzoek nodig. Dit gebeurt, zo mogelijk, op dezelfde dag. Naar aanleiding van de resultaten stelt de uroloog een behandeling of zo nodig vervolgonderzoek aan u voor. U kunt hierbij denken aan een advies, medicijnen, een ingreep of een afspraak bij een andere specialist.

Voor uw behandeling geeft u informatie over uzelf aan de medewerkers van de mannenkliniek. Alle medewerkers van het ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Zij mogen deze informatie niet doorgeven aan anderen zonder uw uitdrukkelijke toestemming.