Headerafbeelding
Bloedprikken bij volwassenen bij de Bloedafname
Locatie

Centrum-Huisartsen 'In de Leonardus'

Bij Centrum-Huisartsen 'In de Leonardus' in ‘s-Hertogenbosch kunt u terecht bij onze prikpost voor bloedafname en materiaalafgifte.

Bezoekadres

Emmaplein 21
5211 VZ 's-Hertogenbosch
Nederland

Bloedprikken op inloop

Bij onze prikpost 'In de Leonardus' kunt u zonder afspraak terecht voor bloedprikken en materiaalafgifte. 

Let op! Bij alle andere priklocaties van het JBZ geldt dat u wél een afspraak moet maken voor bloedprikken en materiaalafgifte. U maakt zelf een afspraak via www.jbz.nl/prikafspraak of via (073) 553 36 99.

Je kunt terecht voor

Bloedafname, Materiaalafgifte

Praktische tips

Bloedprikken in Coronatijd

Moet u bloed laten prikken? Of materialen inleveren voor onderzoek, bijvoorbeeld urine of ontlasting? Op de pagina 'Bloedprikken in Coronatijd'  leest u alle belangrijke informatie over uw bezoek aan onze priklocaties.

Bloedprikken op een andere locatie?

Wilt u ergens anders bloed laten prikken? Het JBZ heeft meerdere prikposten waar u terecht kunt voor bloedprikken en materiaalafgifte. Kijk op www.jbz.nl/prikposten voor een volledig overzicht.

Bloedprikken bij kinderen?

Moet uw kind bloed laten prikken? U kunt dan het beste met uw kind naar de hoofdlocatie van het JBZ in 's-Hertogenbosch komen. Hier hebben we een speciale prikkamer die kindvriendelijk is ingericht. Wij vragen u met uw kind voor bloedprikken niet naar onze prikposten te komen.

Sluitingsdagen

Op feestdagen wordt in het JBZ volgens weekenddienst gewerkt. Hier vindt u een overzicht van onze sluitingsdagen.

Wat neemt u mee?

Komt u voor bloedprikken? Neem dan mee  een geldig legitimatiebewijs, het aanvraagformulier en soms ook uw JBZ-patiëntenpas.  

Komt u voor röntgenfoto's of een echografie? Neem dan mee een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas, uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO), en de verwijsbrief van de huisarts (als u die op papier heeft gekregen).  

 

Wanneer krijgt u de uitslag?

Uw (huis)arts of verloskundige bespreekt de uitslag van het bloedonderzoek met u. Zij spreken met u af wanneer u hierover contact zult hebben. U kunt de uitslag ook bekijken in MijnJBZ.

Wat kost bloedonderzoek?

De kosten van bloedonderzoek tellen mee voor uw eigen risico. Informeer bij uw zorgverzekeraar hoeveel u betaalt voor een bepaald onderzoek. Goed om te weten: wij controleren of onderzoeken niet dubbel worden gedaan, bijvoorbeeld als uw huisarts en uw behandelend specialist hetzelfde onderzoek aanvragen. Op die manier zorgen we ervoor dat u geen onnodige kosten maakt.

Code V PRK-019
Laatste revisie: 9 juli 2020 - 14:19