Headerafbeelding
Bloedprikken bij volwassenen bij de Bloedafname
Locatie

Afdeling Bloedafname locatie Rosmalen

Bij de afdeling Bloedafname op de locatie Rosmalen kunt u terecht voor bloedafname en materiaalafgifte.

  Bezoekadres

  De Hoef 90
  5242 CN Rosmalen
  Nederland

  Alléén op afspraak

  Bloedprikken en materialen inleveren voor onderzoek kan alléén op afspraak. U maakt eenvoudig zelf online een afspraak.

  Ga naar www.jbz.nl/prikafspraak en maak een afspraak

  Hulp nodig? Bel dan (073) 553 36 99 (op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur). 

  Belangrijke informatie

  Bij de afdeling Bloedafname op de locatie Rosmalen kunnen zwangere vrouwen terecht voor de NIPT (Niet-Invasieve Prenatale Test).

  Je kunt terecht voor

  Bloedafname, Materiaalafgifte, Trombosedienst

  Praktische tips

  Bloedprikken in Coronatijd

  Moet u bloed laten prikken? Of materialen inleveren voor onderzoek, bijvoorbeeld urine of ontlasting? Op de pagina 'Bloedprikken in Coronatijd'  leest u alle belangrijke informatie over uw bezoek aan onze priklocaties.

  Bloedprikken op een andere locatie?

  Wilt u ergens anders bloed laten prikken? Het JBZ heeft meerdere prikposten waar u terecht kunt voor bloedprikken en materiaalafgifte. Kijk op www.jbz.nl/prikposten voor een volledig overzicht.

  Bloedprikken bij kinderen?

  Moet uw kind bloed laten prikken? U kunt dan het beste met uw kind naar de hoofdlocatie van het JBZ in 's-Hertogenbosch komen. Hier hebben we een speciale prikkamer die kindvriendelijk is ingericht. Wij vragen u met uw kind voor bloedprikken niet naar onze prikposten te komen.

  Sluitingsdagen

  Op feestdagen wordt in het JBZ volgens weekenddienst gewerkt. Hier vindt u een overzicht van onze sluitingsdagen.

  Wat neemt u mee?

  Komt u voor bloedprikken? Neem dan mee  een geldig legitimatiebewijs, het aanvraagformulier en soms ook uw JBZ-patiëntenpas.  

  Komt u voor röntgenfoto's of een echografie? Neem dan mee een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas, uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO), en de verwijsbrief van de huisarts (als u die op papier heeft gekregen).  

   

  Wanneer krijgt u de uitslag?

  Uw (huis)arts of verloskundige bespreekt de uitslag van het bloedonderzoek met u. Zij spreken met u af wanneer u hierover contact zult hebben. U kunt de uitslag ook bekijken in MijnJBZ.

  Wat kost bloedonderzoek?

  De kosten van bloedonderzoek tellen mee voor uw eigen risico. Informeer bij uw zorgverzekeraar hoeveel u betaalt voor een bepaald onderzoek. Goed om te weten: wij controleren of onderzoeken niet dubbel worden gedaan, bijvoorbeeld als uw huisarts en uw behandelend specialist hetzelfde onderzoek aanvragen. Op die manier zorgen we ervoor dat u geen onnodige kosten maakt.

  Code PRK-037
  Laatste revisie: 17 september 2020 - 13:40