Gezin met twee jongens buiten het ziekenhuis

Kijkonderzoek van de neus (neusendoscopie of nasofaryngoscopie)

Bij een neusendoscopie bekijkt de KNO-arts de neus en de ruimte achter de neus (neus-keelholte).

Als u last heeft van een dichte, verstopte neus kan de KNO-arts u onderzoeken Hiervoor gebruikt de arts een neusendoscoop. Dit is een klein buisje met aan het uiteinde een kleine camera en een lampje. Dit onderzoek kan met en zonder verdoving van het neusslijmvlies worden uitgevoerd. De KNO-arts vertelt u welke manier voor u het beste is.

Hoe verloopt het onderzoek?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw onderzoek.

Code KNO-745
Laatste revisie: 16 augustus 2019 - 10:46
Hoe verloopt het onderzoek?

Kijkonderzoek van de neus (neusendoscopie of nasofaryngoscopie)

Het onderzoek duurt ongeveer een minuut. U voelt het wel, maar het doet bijna nooit pijn. Het is belangrijk om uw hoofd tijdens het onderzoek zo recht en zo stil mogelijk te houden. Via een videocamera kunt u op een beeldscherm het onderzoek volgen.

U krijgt na het onderzoek meteen de uitslag van de KNO-arts.