Donderdag 8 november 2018

JBZ op nummer 1 in AD Top 100

Elk jaar brengt het Algemeen Dagblad (AD) de Top 100 van Nederlandse ziekenhuizen uit. Dit jaar scoren we goed. We staan zelfs op nummer 1 in de lijst van Topklinische ziekenhuizen.

nieuws 20181108 ad top 100

Een compliment voor ons allemaal en reden voor een feestje. Waarbij we ons wel realiseren dat het moeilijk blijft om ziekenhuizen goed met elkaar te vergelijken.

Onze indicatoren geven aan dat we de zorg voor de mensen in Den Bosch en omstreken weer naar een hoger niveau hebben getild. Zoals elk jaar. En daar gaat het om. Dat dit leidt tot een goede score in de lijst van het AD geeft hier blijk van maar is geen doel op zich.

Dit jaar heeft het Algemeen Dagblad de lijst gesplitst in algemene, academische en topklinische ziekenhuizen. De indicatoren en keurmerken waarop de lijst is gebaseerd, zijn onder meer: dagbehandeling voor kinderen, de infecties na het plaatsen van een knie- of heupprothese, de medicatieverificatie bij opname en ontslag (kinderen en volwassenen) en screening op pijn, delier en ondervoeding.

Wat is belangrijk voor jou?

De Top 100 is gebaseerd op een selectie van de indicatoren die alle ziekenhuizen elk jaar moeten aanleveren bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en bij het Zorginstituut Nederland (ZiNL). Ze zeggen iets over de kwaliteit van zorg, over de basis die op orde moet zijn. Daar werken we in het JBZ iedere dag weer aan. Omdat wij een goede basis hebben waarop we kunnen vertrouwen, hebben wij steeds meer ruimte om ons te richten op jou en wat voor jou in je dagelijkse leven belangrijk is. Daar zetten we op in. Op zorg die past bij jou. Gewoon, omdat je ertoe doet.

Met hart en ziel

Op vrijdag 9 november worden de volledige lijsten van de Top 100 gepubliceerd in een bijlage bij het Algemeen Dagblad en Brabants Dagblad. In deze bijlage staat ook een groot artikel waarin staat hoe wij met hart en ziel voor ‘onze’ kinderen zorgen.

Laatste revisie: 17 januari 2019 - 13:33