Informatieavond ‘Verder na een beroerte’

• Datum: dinsdag 14 mei 2019
  • Tijd: 18.30 uur tot 21.30 uur
  • locatie: Jeroen Bosch Ziekenhuis Auditorium
  • Bestemd voor: Patiënten die een beroerte (CVA) hebben gehad en na ziekenhuisopname met ontslag naar huis zijn gegaan en hun partner of naaste.
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden: Verplicht, door het invullen van aanmeldformulier onderaan de pagina.

Het doormaken van een beroerte (CVA) is een ingrijpende ervaring, zowel voor een patiënt als voor uw omgeving. We merken dat deze aandoening ook na thuiskomst en in de herstelfase veel vragen met zich meebrengt. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis organiseert daarom de informatieavond ‘Verder na een beroerte’. Deze avond richt zich op patiënten die een beroerte hebben doorgemaakt en na ziekenhuisopname met ontslag naar huis zijn gegaan.

Programma

Wat kunt u verwachten? Tijdens de informatieavond zijn er presentaties rondom verschillende thema’s (‘workshops’) waar u zich voor kunt opgeven. Ook kunt u een bezoek brengen aan de zorgmarkt. Op de zorgmarkt staan verschillende kraampjes met informatie over allerlei onderwerpen waarmee u te maken kunt krijgen na een beroerte. Hier treft u mensen van o.a. Café Brein, nazorgverpleegkundigen, MEE, steunpunt Mantelzorg en Hersenz (vanuit SWZ). Ook therapeuten en verpleegkundigen uit het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn aanwezig.

Het programma ziet er als volgt uit:

• vanaf 18:30 uur Start zorgmarkt
  • 19:00 - 19:30 uur Workshopronde 1
  • 19:30 - 20:00 uur Zorgmarkt
  • 20:00 - 20:30 uur Workshopronde 2
  • 20:30 - 21:00 uur Zorgmarkt

Workshops

Tijdens de workshop gaat u samen met zorgverleners dieper in op een onderwerp van uw interesse.  De workshops vinden plaats in 2 rondes. Tijdens iedere ronde heeft u de keuze uit 6 verschillende workshops. Bij de aanmelding kunt u aangeven welke workshops u het liefst zou willen bezoeken. De volgende workshops kunt u tijdens de informatiebijeenkomst bezoeken:

nr workshop Inhoud
1 Vermoeidheid In deze workshop krijgt u uitleg over de oorzaken van de vermoeidheid. We kijken hoe u rekening kunt houden met de vermoeidheid in planning en uitvoering van uw activiteiten.
2 Mantelzorg

‘Een beroerte krijg je niet alleen.’  Ook voor een partner of naaste kunnen de gevolgen groot zijn. In deze workshop kijken we naar vragen die u als partner of naaste kunt hebben. Waar kunt u terecht voor hulp voor uzelf? Als de gevolgen groter zijn dan ze eerst lijken, wat dan? Maar ook: wat doet het met u en uw rol ten opzichte van elkaar als uw partner een beroerte heeft gehad? U krijgt informatie over mogelijkheden voor steun voor mantelzorgers in de thuissituatie.

3 Stemmingswisselingen, depressie en angst Na een beroerte kunnen de gevolgen voor de buitenwereld goed zichtbaar zijn, bijvoorbeeld de manier waarop iemand zich beweegt. Maar de gevolgen kunnen ook (min of meer) onzichtbaar zijn, omdat het gaat om veranderingen in gevoelens en het gedrag. Tijdens deze workshop bespreken we deze gevolgen. Hoe kunt u dit signaleren, hoe kunt u hier mee omgaan en waar u terecht voor hulp?
4 Sociale gevolgen- lotgenotencontact Een beroerte brengt ook vaak sociale gevolgen met zich mee. Hoe pakt u na een beroerte het werk of uw dagelijkse activiteiten op? Tijdens deze workshop geven we u hier tips en adviezen voor. Daarnaast is er aandacht voor waar u terecht kunt als u hierin vastloopt.
5 Relatie en intimiteit

Een beroerte brengt op allerlei gebieden gevolgen met zich mee. Ook op het gebied van relatie en intimiteit. Tijdens deze workshop lichten we dit toe en bespreken we waar u terecht kunt als u hiermee vastloopt.

6 Medisch inhoudelijk Tijdens deze workshop geven we medische informatie over een beroerte: wat is een beroerte, wat is de oorzaak, hoe ziet de behandeling eruit, welke leefstijladviezen zijn er om een (nieuwe) beroerte te voorkomen?

Aanmelden

aanmelden is verplicht. U kunt zich aanmelden door het invullen van het onderstaande aanmeldformulier.

Webform
Aantal personen

Aan welke workshops zou u willen deelnemen?

Op de informatieavond kunt u deelnemen aan 2 workshops. Omdat we een maximum aantal deelnemers per workshop hebben zou het fijn zijn als u zich voor 3 workshops in wilt schrijven. U kunt hierbij aangeven wat uw 1e, 2e en 3e keus is.
1e keuze
2e keuze