E-consult via MijnJBZ

Heeft u na uw afspraak nog een vraag voor uw zorgverlener? Dan kunt u deze stellen via een beveiligd bericht in MijnJBZ. Dit wordt ook wel een e-consult genoemd.

Het e-consult is bedoeld voor niet-spoedeisende vragen. U kunt een e-consult starten met een specialisme tot één jaar na uw laatste afspraak bij dat specialisme.

Instructie e-consult

Wilt u gebruikmaken van het e-consult? Volgt u dan de onderstaande instructie:

Stap 1: Log in op www.mijnjbz.nl. U gebruikt hiervoor uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord. Het is belangrijk dat uw DigiD is uitgebreid met een extra controle via sms.

Stap 2: Bent u ingelogd in MijnJBZ? Kiest u dan in de menubalk voor ‘Mijn gegevens’. Klik vervolgens op ‘Persoonlijke gegevens’. Op deze pagina kunt u uw e-mailadres controleren, registreren of wijzigen.

Stap 3: Om er zeker van te zijn dat het e-mailadres juist is, klikt u op de knop ‘Start de controle’. Vervolgens wordt er een e-mail verstuurd naar het door u opgegeven e-mailadres. In de ontvangen e-mail vindt u een code. In uw MijnJBZ kunt u deze code invoeren. Vervolgens klikt u op de knop ‘Opslaan’.

Stap 4: Ga naar ‘Contact en e-consult’. Daarna klikt u op ‘Mijn e-consult’. Vink de optie ‘Stuur mij een melding per e-mail als er een nieuw e-consultbericht of herhaalrecept klaar staat in MijnJBZ’ aan. U ontvangt voortaan direct een melding per e-mail als uw behandelend specialist u een bericht stuurt via e-consult.

Stap 5: Vanaf nu kunt u via MijnJBZ een e-consultbericht opstellen voor een niet-spoedeisende vraag. Klik op de knop ‘Start nieuw e-consult’ om een e-consultbericht op te stellen voor uw behandelend specialist.

Een medewerker van de polikliniek ontvangt uw bericht. Kan deze persoon geen antwoord geven op uw vraag? Dan stuurt hij/zij uw bericht door naar uw behandelend specialist.

Let op! Voor een e-consult kunnen consultkosten in rekening worden gebracht.

Wanneer kunt u gebruikmaken van het e-consult?

U kunt van het e-consult gebruikmaken wanneer u:

  • als patiënt geregistreerd bent in het JBZ
  • 12 jaar of ouder bent
  • in het bezit bent van een DigiD met een extra controle via sms
  • beschikt over een (mobiele) telefoon (waar DigiD de sms naar verstuurt)
  • beschikt over een computer, smartphone of tablet met internetverbinding (om in te loggen op MijnJBZ)
Code MIJ-014
Laatste revisie: 13 september 2019 - 13:50