Liduina Ziekenhuis

Het Liduina Ziekenhuis is een van de vijf ziekenhuizen waaruit het Jeroen Bosch Ziekenhuis is ontstaan.

Liduina Ziekenhuis

Het huidige gebouw van Liduina aan de Bosscheweg in Boxtel werd in december 1970 officieel geopend. Het verpleeghuis Liduina heeft altijd deel uitgemaakt van het ziekenhuis en is in hetzelfde gebouw gevestigd. In 1982 besloot minister Gardeniers van Volksgezondheid dat een aantal kleine ziekenhuizen in Nederland moest sluiten. Het Liduina Ziekenhuis was daar één van.

Carolus-Liduina Ziekenhuis

In Boxtel werd verwoed actie gevoerd voor het behoud van het ziekenhuis. De gemeente Boxtel wist de provincie Noord-Brabant er uiteindelijk van te overtuigen dat het ziekenhuis open moest blijven.

De politici beseften wel dat het voortbestaan van het ziekenhuis alleen verzekerd zou kunnen worden als het ging samenwerken met een groter ziekenhuis. Dit resulteerde in 1987 in de fusie met het Carolus Ziekenhuis.

Het Liduina functioneert, sinds de fusie met het Carolus, als ziekenhuis voor poliklinische behandelingen en dagopnames.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

In 2002 fuseerde het Carolus-Liduina Ziekenhuis met het Bosch Medicentrum. De ziekenhuizen gingen samen verder onder de naam Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Ziekenhuis Liduina Boxtel
Code ORG-026
Laatste revisie: 22 december 2022 - 13:12