“Dat je met kleine dingen voor mensen veel kunt betekenen“

Alweer 9 maanden geleden kwam Rida de oproep tegen om vrijwilliger bij de MijnJBZ Vriendendiensten te worden. “Ik las veel over het JBZ; op LinkedIn en artikelen op de website en was erg geïnteresseerd”. Ze voelde aan alles dat dit haar kans was en ze was ontzettend trots op zichzelf dat zij een paar weken later bij het grootste ziekenhuis van Noord-Brabant op gesprek mocht komen.

In september 2021 is Rida gestart als vrijwilliger bij de MijnJBZ Vriendendiensten. Zij is dankbaar voor het vertrouwen dat de Stichting Vrienden haar heeft gegeven.

Rida voelt zich inmiddels als een vis in het water en weet dan ook al veel antwoorden op verschillende vragen over het patiëntenportaal MijnJBZ. Bijvoorbeeld hoe je een beveiligd e-consultbericht naar je specialist kunt versturen en waar je je bloeduitslagen overzichtelijk kunt inzien of vergelijken. En dat binnen een paar uur nadat je de afdeling Bloedafname bent uitgewandeld.

Rida vindt het fijn om mensen bij het gebruik van MijnJBZ gerust te stellen. “En voor sommige mensen is alleen luisteren naar hun verhalen al voldoende om hen te helpen”, aldus Rida.

Ook krijgt Rida wel eens feedback op haar werk. Zo kreeg zij kort geleden van een patiënt een lijstje met verbeterpunten, specifiek gericht op het portaal. Hieruit blijkt dat mensen het werk van vrijwilligers erg belangrijk vinden. De kleinste problemen moet je kunnen oplossen. Tips worden vervolgens ingediend bij Rida’s collega’s van de afdeling Zorgcommunicatie die het patiëntenportaal verder optimaliseren.

Op de vraag “wat maakt jou als vrijwilliger blij?” is Rida’s antwoord; “dat je met kleine dingen voor sommige mensen heel veel kunt betekenen”. De waardering die ze hiervoor krijgt maakt haar ontzettend blij.

Vrijwilliger Vriendendiensten - Rida Azhigulova

 

Code VRIEND-227
Laatste revisie: 9 juni 2022 - 16:29