Headerafbeelding
afdelingen dagbehandeling intake vragenlijst
Afdeling

Dagbehandeling Beschouwend

De afdeling Dagbehandeling Beschouwend is bedoeld voor patiënten die opgenomen worden voor een infuus of voor een onderzoek.

De afdeling Dagbehandeling Beschouwend heeft meerdere infuuskamers voor patiënten die een infuus krijgen. 

Wordt u een dag opgenomen in het ziekenhuis voor een kleinere operatie? Dan wordt u opgenomen op de afdeling Dagbehandeling Snijdend.

Over deze verpleegafdeling

Alle belangrijke informatie op een rij

Meer informatie

Code DAG-301
Laatste revisie: 10 oktober 2019 - 09:53
Over deze verpleegafdeling

Dagbehandeling Beschouwend

Voorbereiding

Als u voor een operatie, behandeling of onderzoek naar de afdeling Dagbehandeling komt, is het belangrijk dat u thuis een aantal voorbereidingen treft:

 • Neem op de ochtend van de dagopname thuis nog een douche of bad.
 • U mag deze dag geen make-up of bodylotion gebruiken.
 • Verwijder thuis eventuele nagellak en kunstnagels van beide handen en voeten.
 • Sieraden en horloges moet u uitdoen voordat u naar de operatiekamer gaat. Laat sieraden bij voorkeur thuis of berg ze op in het kluisje in uw kledingkast op de kamer.
 • Piercings moet u altijd verwijderen.
 • Regel van tevoren uw vervoer naar huis. Heeft u anesthesie of kalmerende medicijnen gekregen, dan mag u niet zelf aan het verkeer deelnemen. Ook is alleen naar huis gaan met de taxi niet toegestaan.  Het is van tevoren nooit precies bekend hoe laat u weer naar huis mag. Spreek daarom af met degene die u ophaalt, dat deze telefonisch bereikbaar is. Geeft u bij aankomst in het ziekenhuis de naam en het telefoonnummer van deze persoon door aan de verpleegkundige.
 • U mag de eerste nacht na een ingreep niet alleen thuis zijn. Regel van tevoren dat er iemand 's nachts bij u is om u eventueel te helpen.
 • Na een operatie wordt paracetamol als pijnstiller geadviseerd. Zorg ervoor dat u deze in huis heeft.
 • Het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil graag precies weten welke medicijnen u gebruikt, ook de medicijnen die bijvoorbeeld uw huisarts heeft voorgeschreven. Uw thuisapotheek houdt dit bij in het Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Neem bij ieder bezoek aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis een papieren versie van uw AMO mee. Uw thuisapotheek kan dit voor u uitprinten. Vraag hierom kort voordat u het ziekenhuis bezoekt.

Op de afdeling Dagbehandeling houdt u de medicijnen die u thuis al gebruikte in eigen beheer. Neemt u voldoende medicatie mee voor de duur van uw opname (graag in de originele verpakking).

Uw verblijf op de afdeling Dagbehandeling

Er zijn een aantal zaken die op de afdeling Dagbehandeling anders gaan dan op andere verpleegafdelingen:

 • Na de behandeling of het onderzoek herstelt u op de afdeling Dagbehandeling. In principe gaat u dezelfde dag weer naar huis. Er mag 1 familielid of naaste bij u zijn als u op de afdeling Dagbehandeling bent. We noemen degene die u meeneemt uw begeleider.
 • Als het te druk is op uw patiëntenkamer kan de verpleegkundige uw begeleider vragen om in een andere ruimte te wachten. Uw begeleider mag ook niet op de patiëntenkamer blijven als u naar de operatiekamer of onderzoeksafdeling gaat. Uw begeleider kan dan wachten in de wachtkamer op de afdeling. Ook is het mogelijk om naar het bezoekersrestaurant aan de Boulevard gaan. Behalve uw begeleider, kunt u geen bezoek ontvangen op de afdeling Dagbehandeling.
 • Op de afdeling Dagbehandeling is geen 'comfortzorg' mogelijk.
 • De afdeling zorgt, afhankelijk van uw behandeling, voor koffie, thee, soep of lunch (broodmaaltijd).

Op de afdeling Dagbehandeling bezoekt de arts u in principe niet na de ingreep en regelt de verpleegkundige uw ontslag. Wanneer de arts u nog wel wil bezoeken, hoort u dit van de verpleegkundige. Als u een bericht voor uw huisarts mee krijgt, moet u dat uiterlijk de volgende dag bij hem/haar laten bezorgen.

Na ontslag

Heeft u de eerste twee dagen na ontslag vragen of problemen, die te maken hebben met uw opname in het ziekenhuis?

U krijgt bij ontslag een brief mee met de telefoonnummers die u de eerste 48 uur kunt bellen. Heeft u daarna vragen of problemen, dan neemt u contact op met uw huisarts.

Wanneer bellen wij u?

Sommige patiënten worden de dag na hun verblijf op de afdeling Dagbehandeling gebeld door een verpleegkundige. De verpleegkundige informeert dan hoe het gaat en of de eerste nacht thuis goed is verlopen. Bij problemen of vragen kan de verpleegkundige u dan nog gerichte adviezen geven of doorverwijzen naar de behandelende arts.

De verpleegkundige spreekt met u af of u de volgende dag thuis gebeld gaat worden. Dit wordt standaard gedaan na bepaalde operaties (bijv. liesbreuk en spataderen). Maar er kunnen ook andere redenen zijn om u nog te bellen, bijvoorbeeld als u met een drain naar huis bent gegaan, als u veel bloed bent verloren of misselijk bent geweest.