Headerafbeelding
Gang met schilderijen
Behandeling

Medicijnen bij neuspoliepen

Bij neuspoliepen zijn verschillende behandelingen mogelijk. Een daarvan is een behandeling met medicijnen, een corticosteroïde-bevattende neusspray of –druppels.

Dit kan een duidelijke verkleining van de poliepen en een duidelijke verbetering van de klachten geven. Het is in principe geen bezwaar deze medicijnen jarenlang te gebruiken. Corticosteroïden kunnen we in tabletvorm of als injectie geven.

Alle informatie over uw behandeling

Hier vindt u alle belangrijke informatie uw behandeling

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Betrokken afdelingen

Code KNO-053c
Laatste revisie: 13 augustus 2019 - 16:28
Alle informatie over uw behandeling

Medicijnen bij neuspoliepen

Behandeling met een corticosteroïde-bevattende neusnevel of -druppels kan een duidelijke verkleining van de poliepen en een vermindering van de klachten geven. Het is in principe geen bezwaar deze medicijnen jarenlang te gebruiken. U kunt er echter niet vanuit gaan dat hiermee in alle gevallen de neuspoliepen verdwijnen.

Corticosteroïden kunnen in tabletvorm of als injectie worden toegediend en geven vaak een opmerkelijke verbetering van de klachten. Deze toedieningsvorm van corticosteroïden mag vanwege de bijwerkingen slechts kortdurend zijn.

U komt na 6 tot 8 weken op controle.