Headerafbeelding
Patiënten sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut
Behandeling

Bewegingsagogie

Beweginsagogie richt zich op het oefenen en/of (opnieuw) aanleren van bewegingen.

Hoe verloopt de behandeling?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw behandeling

Praktische tips

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Betrokken afdelingen

Code REV-232
Laatste revisie: 25 april 2023 - 16:11
Hoe verloopt de behandeling?

Bewegingsagogie

De bewegingsagoog richt zich samen met u op het oefenen en/of (opnieuw) aanleren van bewegingen. Dit gebeurt door sport en bewegingsactiviteiten. U ervaart wat uw bewegingsmogelijkheden zijn en hoe u deze kunt uitbreiden. Denk hierbij aan:

  • Opbouw van kracht en uithoudingsvermogen.
  • Vrij en ontspannen bewegen.
  • Weer bewegen en/of sporten in de thuissituatie.
  • Bewegen in het water.
  • Fietsen.

Ook kan de bewegingsagoog u begeleiden bij het vinden van een geschikte sport- of beweegactiviteit, waar u na uw revalidatiebehandeling in uw eigen omgeving verder mee kan gaan.

Kleding

We adviseren u om makkelijk zittende kleding en platte schoenen te dragen.

“Bewegingsagogie heeft mij geholpen om mijn levenslust terug te krijgen. Met het zwemmen en fietsen heb ik geleerd opnieuw te bewegen. Hierdoor is de wereld weer voor mij open gegaan.”

Man met een bovenbeenamputatie

“Met een bewegingsagoog ga ik meerdere keren per week met een op maat gemaakt opbouwprogramma aan de slag. Zo leer ik weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam, om op termijn weer alle sporten te kunnen uitoefenen die ik zo graag doe. Samen bepalen we welke sporten en activiteiten we doen, zowel binnen Tolbrug als thuis. Via afwisselende activiteiten en spelvormen bouw ik weer aan mijn conditie, evenwicht, uithoudingsvermogen en gewicht. Ook word ik regelmatig via diverse testen goed in de gaten gehouden of ik verantwoord bezig ben.”

Man herstellend van hersentumor

Als u nog vragen heeft kunt u deze stellen aan de bewegingsagoog.