Autotransfer met droge voeten

In de auto stappen. Voor de meesten van ons heel gewoon, maar lang niet voor iedereen.

Bij Tolbrug revalideren mensen na een operatie, ongeluk of ziekte. Dagelijkse dingen, zoals in en uit een auto stappen, moeten soms opnieuw worden aangeleerd. Het blijkt een handeling die niet dan altijd vanzelfsprekend veilig verloopt. De transfer vanuit een rolstoel bijvoorbeeld, daar komt nogal wat bij kijken.

Maar hoe kun je dat nu oefenen, als je opgenomen bent en veelal binnen zit?

Tot op heden werd de autotransfer met klinische en poliklinische revalidanten geoefend op de parkeerplaats van JBZ. Partner of mantelzorger komt dat met eigen auto en er wordt buiten geoefend met het in- en uitstappen.

Met de nieuwe kwart-oefenauto binnen kan er vaker, zelfstandiger en altijd droog worden geoefend. Een aanwinst voor Tolbrug die past in het leerklimaat waarin eigen regie steeds meer centraal is komen te staan. Dus nu kan er, naast een eventuele transfer met eigen auto, op ieder moment door de revalidant worden geoefend op de afdeling. 

Er was reeds een bestuurderskant aanwezig op Tolbrug, maar nu ook een bijrijderskant. Essentieel voor de meeste revalidanten en stimulerend om te oefenen voor een vlot weekendverlof of ontslag.  

De auto werd aangeboden door een heel tevreden revalidant, in samenwerking met de Vrienden van het JBZ.

De Tolbrug is hen beide erg dankbaar.

Project Vrienden - kwart auto Tolbrug

Code VRIEND-183
Laatste revisie: 3 december 2021 - 11:34