Headerafbeelding
Een vrijwilliger van de Unie van Vrijwilligers wijst de weg
Afdeling

StartPoli Epilepsie

De StartPoli Epilepsie is er voor volwassenen en kinderen die (mogelijk) epilepsie hebben.

Op de StartPoli wordt u altijd gezien door een epilepsiespecialist. Dit is een medisch professional die kundig én ervaren is op het gebied van epilepsie. Daarnaast is een epilepsieverpleegkundige betrokken bij uw behandeling.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Over dit spreekuur

Alle belangrijke informatie op een rij

Betrokken afdelingen

Code NEU-103
Laatste revisie: 12 april 2023 - 16:28
Over dit spreekuur

StartPoli Epilepsie

Goede epilepsiezorg is gericht op het behandelen van epileptische aanvallen, maar ook op de geestelijke en sociale gevolgen. De epilepsieverpleegkundige speelt een belangrijke rol in deze psychosociale zorg. Zij denkt mee met u, geeft advies, en helpt u mee om goede vragen aan de arts te stellen. Zij beantwoordt niet alle vragen zelf, maar weet waar een goed antwoord op uw vraag of probleem te vinden is. Ook biedt de epilepsieverpleegkundige steun bij de emotionele verwerking en bij het omgaan met deze aandoening in uw sociale omgeving.

Nadat u van uw arts te horen heeft gekregen dat u of uw kind epilepsie heeft, gaat de medische behandeling van start. In dezelfde periode heeft u een afspraak met de epilepsieverpleegkundige. Afhankelijk van uw vragen kan zij meerdere gesprekken met u plannen.

Tijdens het eerste gesprek met de epilepsieverpleegkundige wordt er in overleg met u een vervolgafspraak gemaakt. Samen bespreekt u of de behandeling die tot dan toe gegeven is voldoende is. Bij tussentijdse vragen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

De epilepsieverpleegkundige stelt de arts altijd op de hoogte van haar adviezen. De arts is eindverantwoordelijk voor de behandeling. Voor een goede epilepsiezorg is de samenwerking tussen u, de epilepsieverpleegkundige en de behandelend arts echt belangrijk.