ABOARD studie

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis neemt deel aan de ABOARD studie. Dit is een onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, bij zowel gezonde mensen als mensen met dementie.

Een uurtje voor Alzheimer is een onderzoek naar gezonde veroudering en Alzheimer. Iedereen vanaf 45 jaar kan meedoen: zowel gezonde mensen als mensen met de ziekte van Alzheimer (of een andere vorm van dementie).

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek bestaat uit online vragenlijsten. Na aanmelding ontvangt u 1 keer per jaar een uitnodiging om deze vragenlijsten in te vullen. De vragen gaan over uw (mentale) gezondheid, leefstijl, en zorggebruik. Deze gegevens zijn erg belangrijk voor het onderzoek naar dementie van wetenschappers over de gehele wereld. Het doel is onder meer om het ontstaan en beloop van dementie beter te kunnen voorspellen, en meer te leren over hoe we dementie misschien kunnen voorkómen.

ABOARD

ABOARD is een grootschalig landelijk onderzoeksproject waarin verschillende organisaties samenwerken. ABOARD staat voor A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease. 

Code GER-100
Laatste revisie: 13 juni 2023 - 13:35