Headerafbeelding
Patiënt krijgt een PET-CT scan
Afdeling

Nucleaire Geneeskunde

Op de afdeling Nucleaire Geneeskunde worden onderzoeken en behandelingen uitgevoerd met behulp van radioactieve stoffen.

Bij onderzoeken op de afdeling Nucleaire Geneeskunde krijgt de patiënt een kleine hoeveelheid radioactieve stof toegediend. Lees hier meer algemene informatie over onderzoeken bij Nucleaire Geneeskunde. Bij de  behandelingen wordt een grotere hoeveelheid van een radioactieve stof toegediend. De stof heeft de eigenschap straling uit te zenden die het ziekmakende weefsel onschadelijk maakt. De behandeling kan zowel voor bepaalde goedaardige, als voor bepaalde kwaadaardige aandoeningen gegeven worden.

Lees meer

PET/CT centre of excellence 

De afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft het EARL certificaat voor haar PET/CT scans.Dat betekent dat de PET/CT scans die in het Jeroen Bosch Ziekenhuis gemaakt worden aan Europese kwaliteitseisen voldoen.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze locatie in 's-Hertogenbosch, Boxtel, Drunen of Rosmalen? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
profielfotozorgvelener Peter Barneveld
Drs. P.C. Barneveld
Nucleair geneeskundige
Profielfoto zorgverlener Corneline Hoekstra
Dr. C.J. Hoekstra
Nucleair geneeskundige
Profielfoto zorgverlener Cecile de Pont
Drs. C.D.J.M. de Pont
Nucleair geneeskundige
Bekijk ons team
Code AFD-090
Laatste revisie: 17 mei 2024 - 13:36

Nucleaire Geneeskunde