Samen met u, zorg bij IBD

Zorg bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa doen we samen met u.

Samen beslissen

Ieder mens is anders.  Daarom is iedere behandeling ook maatwerk. Wij vinden het belangrijk om samen met u na te gaan welke behandeling  of onderzoek het beste bij u past. Daarom bespreken we met u wat de mogelijkheden zijn, welke voor- en nadelen die mogelijkheden hebben en wat dat betekent in uw specifieke situatie. Zo komen we samen met u tot afspraken over uw behandeling. Vooral als het gaat om ingrijpende beslissingen, ervaren wij dat het belangrijk is dat u weloverwogen keuzes maakt en zelf achter de behandeling staat.

IBDream

Op de polikliniek MDL willen we graag onze patiënten up-to-date, kwalitatief goed en volgens een standaard model behandelen. Om dit in de gaten te kunnen houden willen we de gegevens van onze patiënten anoniem in een database verzamelen. Daarom vragen we u om hier toestemming voor te geven. Deelname is natuurlijk vrijwillig.

IBDREAM is ook uw persoonlijk dossier waar u de activiteit van uw ziekte nauwkeurig in de gaten kunt houden. Binnen IBDREAM kunt u veel informatie over uw chronische darmontsteking vinden. U kunt bijvoorbeeld de notities van uw zorgverleners inzien. Ook vindt u er een overzichtelijk beloop van uw ziekteactiviteit in de loop van jaren, afgezet tegen uw medicijngebruik. Dit is weergegeven op een dashboard in grafieken en figuren.

Bovendien kunt u met IBDREAM uw afspraak bij de arts of verpleegkundige voorbereiden. Zo kunt u:

  • vragen noteren en die vervolgens per e-mail naar de MDL-verpleegkundige sturen;
  • aangeven of u bijwerkingen heeft van een medicijn. Dit wordt direct doorgestuurd naar het landelijke bijwerkingen centrum LAREB;
  • vragenlijsten invullen over hoeveel last u van uw ziekte heeft, hoe uw kwaliteit van leven is, of u kunt werken enzovoort. Deze vragenlijsten vult u voorafgaand aan het ziekenhuis bezoek/contact in. Tijdens uw afspraak is er dan voldoende tijd om dieper in te gaan op vragen en op wat er op dat moment in het leven van u als individuele patiënt speelt.

 

Code INT-909
Laatste revisie: 5 juli 2023 - 09:34