Headerafbeelding
Behandeling bij het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde
Afdeling

Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT)

De tandartsen van het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde behandelen mensen met bijzondere tandheelkundige problemen.

Wanneer u niet geholpen kunt worden door een gewone tandarts, kunt u in veel gevallen bij het CBT terecht. Dit kan komen door uw handicap of door problemen met uw gebit. Uw tandarts, huisarts of medisch specialist kan u doorverwijzen naar een CBT. U heeft dus altijd eerst een verwijzing nodig voordat u een afspraak kunt maken bij de tandartsen van het CBT.

Lees meer

U kunt voor een eerste bezoek altijd terecht bij het CBT. Tijdens dit eerste bezoek bekijkt de tandarts of u verder behandeld kan worden in het CBT. De tandarts kan u dit in de meeste gevallen meteen zeggen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor het eerste bezoek volledig. Deze kosten gaan wel af van uw wettelijke eigen risico. Het eigen risico moet u altijd zelf betalen.

Of uw zorgverzekering de verdere behandeling vergoedt, hangt af van een aantal factoren. De tandarts vraagt, als u hiervoor in aanmerking komt, een machtiging aan voor bijzondere tandheelkunde bij uw zorgverzekeraar.

Na goedkeuring van de machtiging wordt de zorg geheel of gedeeltelijk vergoed uit de basisverzekering. Bij bepaalde behandelingen geldt een extra eigen bijdrage naast het wettelijk eigen risico. Vraag de tandarts van het CBT of uw zorgverzekeraar om nadere informatie.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Hoe verloopt een bezoek aan het CBT?

Bij uw eerste bezoek onderzoekt de tandarts u eerst. De tandarts bekijkt uw gebit en stelt vragen. Soms is er extra onderzoek nodig.

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Tessa Beij
T. Beij
Tandarts-gnatholoog
Profielfoto zorgverlener Corine van der Linden
Drs. T.C. van der Linden
Tandarts-gnatholoog
Bekijk ons team

Meer informatie

Code AFD-024
Laatste revisie: 13 juli 2023 - 14:24

Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT)