profielfoto zorgverlener Yvonne Post
Mevr.

Y.M. (Yvonne) Post - de Wit

Klinisch verloskundige
BIG-nummer

Na de middelbare school ben ik verloskunde gaan studeren in Rotterdam. Als jong gediplomeerde mocht ik in 2007 meteen aan de slag in het JBZ. Vanwege de complexiteit van zorg die het werken in een ziekenhuis met zich mee kan brengen heb ik me d.m.v. een masteropleiding in Rotterdam gespecialiseerd tot Physician Assistant (2009 t/m 2012). Deze opleiding heeft me meer kennis en kunde geboden, met een zeer brede en ook wetenschappelijke kijk op verloskunde.

Lees meer

We hebben een ontzettend leuke club van verloskundigen, gynaecologen, artsen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden, die ik samen vol overtuiging een team durf te noemen! Ook de verloskundigen uit de regio maken deel uit van dit team. Samen werken we voor hetzelfde doel. De patiënt/ het gezin staat centraal. Zorg op maat; afgestemd op de individuele patiënt. Ongeacht de complexiteit van zorg met respect voor autonomie, veiligheid, kwaliteit en een lach en een (geluks)traan. Het is niet goed te beschrijven hoe bijzonder het is om bij het wonder van de geboorte te zijn. Geen bevalling hetzelfde. Na een snelle – lange – gecompliceerde of probleemloze bevalling; ook na al die jaren ‘gewoon’ steeds weer kriebels bij die eerste ontmoeting tussen het kind en zijn/haar ouders. De ontlading van de ouders: opluchting, trots, liefde, blijdschap en nog zoveel meer. Wie het mee (heeft ge-)maakt weet wat ik bedoel! Zelf mocht ik twee keer bevallen, in 2013 en 2014 werd ik trotse moeder van een dochter en een zoon.

Binnen mijn functie geef ik ook trainingen, zoals:

  • scenariotraining over hoe te handelen en te communiceren tijdens een spoedeisende situatie. Dit doen we met alle disciplines uit het ziekenhuis, maar ook de eerste lijn (de verloskundigen uit de regio) participeert hierin. Dit zorgt voor een verbetering in zorg, omdat we zowel inhoudelijk trainen, als ook op het vlak van communicatie, samenwerking en overdracht;
  • het beoordelen en interpreteren van het CTG (hartfilmpje van het ongeboren kind);
  • early warning signs (EWS), waarbij hulpverleners getraind worden in de vroegtijdige signalering van een zieke/ potentieel kritieke patiënt.

Afdelingen

Mijn opleiding

2009-2012
Specialisatie Physician Assistant in Rotterdam
2007
Verloskunde in Rotterdam
Laatste revisie: 13 augustus 2021 - 15:50