profielfoto zorgverlener Rob van Marum
Dhr. prof. dr.

R.J. (Rob) van Marum

Klinisch geriater, Klinisch farmacoloog
BIG-nummer

Ik ben aanvankelijk opgeleid en werkzaam geweest als verpleeghuisarts. Na omscholing ben ik in 2003 geregistreerd als klinisch geriater (en klinisch farmacoloog). In 2010 maakte ik de overstap vanuit het UMCU naar de afdeling Geriatrie van het JBZ. Hier ben ik gedurende enkele jaren opleider geweest voor de klinische geriatrie en klinische farmacologie.

Sinds juli 2021 werk ik niet meer binnen de afdeling Klinische Geriatrie, maar volledig binnen het expertisecentrum Klinische Farmacologie. Hier ben ik mede verantwoordelijk voor het wetenschappelijk onderzoek en werk ik onder andere aan de ontwikkeling van een consultatiefunctie van klinisch farmacologen voor huisartsen, openbare apothekers en medisch specialisten die vragen over complexe farmacotherapie bij hun patiënten hebben. 

Daarnaast ben ik bijzonder hoogleraar farmacotherapie bij ouderen op een door het JBZ gefinancierde leerstoel bij het AmsterdamUMC, locatie VUmc.

Naast mijn werkzaamheden bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis ben ik betrokken bij veel landelijke en Europese projecten en richtlijnen op het gebied van het goed en veilig gebruik van geneesmiddelen door oudere personen.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Klinische farmacologie, Psychofarmacologie, Gerontofarmacologie 

Bijzonderheden

Lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen
Lid van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg
Lid van de Raad van Toezicht van VVT organisatie Careyn
Laatste revisie: 3 oktober 2022 - 15:49