Profielfoto van zorgverlener Marjolein Lentjes-Beer
Mevr. dr.

M.H.F.M. (Marjolein) Lentjes-Beer

Patholoog
BIG-nummer

Gedurende de opleiding tot cytoloog maakte ik kennis met de afdeling en het vak pathologie. Na voltooiing van deze opleiding was mijn interesse zo groot dat ik besloot alsnog geneeskunde te gaan studeren met als einddoel mij te specialiseren als patholoog. Direct na de opleiding tot medisch specialist ben ik in 2015 begonnen als patholoog in Eindhoven alwaar ik mij kon verdiepen in de aandachtgebieden gynaecopathologie en moleculaire pathologie.

Lees meer

Gedurende mijn opleiding ben ik daarnaast begonnen met een promotie onderzoek dat voornamelijk bestond uit het identificeren van biomarkers in ontlasting en bloed met als doel om darmkanker vroeg op te sporen met behulp van screening. Daarnaast was het onderzoek gericht op het ontrafelen van de biologische functie van deze markers in onder andere darmkanker. Dit onderzoek heb ik in 2016 kunnen afronden.

Als patholoog heb je een centrale rol in het ziekenhuis. Je werkt met vrijwel alle specialismen samen. Daarnaast ben je vaak betrokken bij het hele traject dat een patiënt doorloopt, van diagnose tot respons op therapie en follow up nadien. Ik vind het altijd weer een uitdaging om het vraagstuk van de specialist, en dus ook van de patiënt op te lossen en daardoor een bijdrage te leveren aan goede patiëntenzorg.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Gynaecopathologie

Mijn opleiding

2016
Promotie, titel proefschrift: ‘DNA methylation markers for early detection of colorectal cancer: clinical applicability and biological function’ (Universiteit Maastricht)
2009-2015
Specialisatie Pathologie in het MUMC+ (A opleiding), het Atrium Ziekenhuis Heerlen en VieCuri Venlo (B-opleiding)
2001-2008
Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht
1996-2000
Hogere Laboratorium Onderwijs aan de HAN, Nijmegen

Bijzonderheden

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (VVvP)
Lid van de Werkgroep Oncologische Gynaecologie van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG)
Laatste revisie: 13 augustus 2021 - 20:20