Profielfoto van Martijn van Eck
Dhr. dr.

J.W.M. (Martijn) van Eck

Research-arts
BIG-nummer

Na mijn afstuderen in 2001 als arts aan de Universiteit van Antwerpen, startte ik mijn verdere opleiding als arts-assistent Cardiologie in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Ik zag regelmatig dat de behandelingen die beschikbaar waren/zijn niet altijd het beoogde resultaat haalden en dat er ruimte was voor verbeteringen. Naar die verbeteringen was men toen ook al op zoek door middel van onderzoeken.

Lees meer

Ik verdiepte mij verder in het uitvoeren van onderzoeken en de regelgeving daaromtrent. Dit deed ik mede aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam in mijn Masteropleiding Klinische Epidemiologie (Een moeilijk woord voor ‘ziekteleer’). Bovendien startte ik mijn eigen promotieonderzoek naar de gewenste en ongewenste resultaten van een pacemakerimplantatie en de effecten daarop op de kwaliteit van leven.

In 2008 ben ik begonnen bij de vakgroep Cardiologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (toenmalig GZG) als researcharts om vervolgens niet meer te vertrekken.

Ik neem altijd graag de tijd voor mijn patiënten om ook de mens achter de patiënt te leren kennen. En juist dat wordt in het Brabantse land bijzonder gewaardeerd, wat er dan weer voor zorgt dat ik elke dag met veel plezier mijn functie als research-arts in het Jeroen Bosch Ziekenhuis uitvoer.

Voor de onderzoeken die ik uitvoer heb ik altijd de hulp nodig van patiënten en dat maakt mijn functie ook zo speciaal. Ik stel patiënten een hulpvraag, terwijl dat normaliter natuurlijk andersom is. Daarom spreek ik daarna ook altijd liever over vrijwilligers dan over patiënten!

Vrijwillige deelnemers aan medische onderzoeken uit het verleden hebben ons allemaal geholpen om onze behandelingen zo goed te krijgen als ze vandaag zijn. De vrijwilligers van nu, helpen om betere behandelingen te leren kennen die ons allemaal later van pas kunnen komen.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Klinische epidemiologie

Mijn opleiding

2008
Promotie aan de Universiteit van Utrecht, titel proefschrift: Outcomes after pacemaker implantation - Results of the Followpace study
2006
MSc Klinische Epidemiologie aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam
2001
Geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen

Bijzonderheden

Vertegenwoordiger Cardiologie JBZ bij de Werkgroep Cardiologische centra Nederland (WCN)
Laatste revisie: 13 augustus 2021 - 15:09