Ziekenhuisarts

Een ziekenhuisarts is een arts die breed is opgeleid. Het is een generalist tussen de specialisten. Al onze ziekenhuisartsen kunt u vinden in het overzicht van zorgverleners.

Wat doet een ziekenhuisarts?

De ziekenhuisarts verleent algemene hoogwaardige basiszorg op de verpleegafdeling. Door de brede opleiding kan de ziekenhuisarts goed overzicht houden over meerdere aandoeningen die patiënten hebben. Vooral ouderen hebben vaak meerdere aandoeningen, die elkaar onderling beïnvloeden. De ziekenhuisarts overziet de zorgvragen van een patiënt. Hij onderhoudt daarvoor contact met patiënten, familie, de afdeling en andere zorgverleners. Van de medisch specialist neemt de ziekenhuisarts taken over door breder te kijken. Hierdoor is het minder noodzakelijk om andere specialisten om een consult te vragen. Daarnaast heeft de ziekenhuisarts extra aandacht voor de nazorg en kwaliteit op de afdeling.

Waar werkt de ziekenhuisarts?

De ziekenhuisarts werkt op de verpleegafdeling. U vindt de ziekenhuisarts op onder meer de Intensieve Samenwerking Afdeling (ISA) en de afdeling Revalidatie. 

Opleiding

De opleiding tot ziekenhuisarts is een erkende vervolgopleiding na de studie geneeskunde en duurt drie jaar. De opleiding tot ziekenhuisarts bestaat uit acht stages op onder andere de afdelingen Interne geneeskunde, Neurologie en Anesthesiologie. De ziekenhuisarts werkt tijdens de opleiding al in het ziekenhuis en doet zo veel ervaring op. 
 

Code NHZ-035
Laatste revisie: 23 augustus 2021 - 10:32