Werken op de Intensive Care

Ben jij (IC) verpleegkundige en haal jij graag het beste uit jezelf, ben je toe aan iets nieuws en wil jij je continue blijven ontwikkelen? Dan is werken op de IC van het Jeroen Bosch Ziekenhuis misschien iets voor jou!

De intensive care (IC) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft een capaciteit van 20 (beademings)bedden, verdeeld over twee units. We zijn continue in beweging en lopen voorop met de laatste ontwikkelingen op het gebied van Intensive Care, wetenschappelijk onderzoek, niervervangende therapieën en de nieuwste apparatuur op het gebied van circulatie en beademing. We streven op onze state-of-the-art IC-afdeling naar hoogwaardige en kwalitatief goede patiëntenzorg. Het is een dynamische afdeling waar geen dag hetzelfde is.

Twee zorgverleners zijn druk bezig met een patiënt

Als verpleegkundige op de IC werk je nauw samen met de intensivisten, arts assistenten, collega verpleegkundigen (io), physician assistent en alle overige disciplines die werkzaam zijn op de afdeling. Je verleent specialistische zorg en bewaakt de vitale functies van de ernstig zieke patiënten. Je begeleidt de familie en naasten van de patiënt. Je maakt onderdeel uit van het Spoed Interventie Team en levert een actieve bijdrage aan werkgroepen.

Leren op de IC

Wij bieden een uitdagende opleiding in een prettig team. Onze opleidingscoördinator begeleidt het leerproces. Je krijgt een leerprocesbegeleider en werkbegeleiders toegewezen en werkt op beide teams van de IC. Hierdoor maak je kennis met alle leden van het team. Je werkt altijd samen met een gediplomeerd IC-verpleegkundige.

De opleiding tot IC-verpleegkundige is niet voor iedereen weggelegd. Je bent iemand die initiatief en verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces neemt, stressbestendig en enthousiast is, goed in teamverband kan werken en goed prioriteiten kan stellen. Ook plannen en grenzen bewaken zijn belangrijke eigenschappen. Je bent flexibel en beschikt over een flinke dosis geduld en doorzettingsvermogen.

IC-verpleegkundige controleert infuus

Meer informatie

Is je interesse gewekt en zou je graag meer informatie willen over de opleiding? Kijk dan ook eens op de website van Radboud UMC. Het JBZ werkt nauw samen met het Radboud UMC.

Uit de ervaringen van IC-studenten blijkt dat de opleiding goed te combineren is met een fulltime dienstverband.

Meelopen en solliciteren

Ben je enthousiast geworden en past dit helemaal bij je? Loop dan eens een dag(deel) mee op onze afdeling. Op die manier krijg je een goede indruk van het werk op onze IC. Neem vrijblijvend contact op met onze unithoofden via (073) 553 2885.

Laatste revisie: 15 april 2024 - 14:31