“Ik ben een teamspeler, op het veld en in het werk”

Bart Duijnhouwer, adviseur MICT

Bart Duijnhouwer is een geboren en getogen Bosschenaar. Hij speelt rugby voor The Dukes in ‘zijn stad’. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis is hij adviseur functioneel beheer binnen de afdeling Medische Informatie en Communicatie Technologie (MICT).

Profielfoto van Bart Duijnhouwer

Toch altijd ‘die externe’.

“Voordat ik naar het JBZ kwam, heb ik drieënhalf jaar voor een ICT adviesbureau gewerkt. Negentig procent van mijn opdrachten bestond uit het implementeren van elektronische patiëntendossiers bij ziekenhuizen. Prachtig werk, veel geleerd, maar je was toch altijd ‘die externe’. Bovendien ging het me tegenstaan dat je met veel energie en inspanning iets neerzette en dan het vervolg niet meer kon meemaken. Ik wilde wat anders, maar wel binnen de zorg. De cultuur spreekt mij aan. No-nonsense en heel collegiaal.” 

Systemen laten werken

“Ik ben adviseur Functioneel Beheer. Binnen mijn aandachtsgebieden - planning & zorglogistiek,  ketensamenwerking en autorisatie - geef ik sturing aan de functioneel beheerders die zich met deze onderwerpen bezighouden. Bij functioneel beheer heeft niet iedereen direct een beeld, denk ik. Kort gezegd ben je in die functie verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van informatiesystemen. Bijvoorbeeld het elektronisch patiëntendossier. De functioneel beheerder ondersteunt de gebruiker en kijkt samen met hem of haar en de leverancier van het systeem naar hoe het beter kan.” 

Teamsport

“In dit werk moet je kunnen coachen. Je moet communicatief sterk zijn. Er zijn dagen dat ik van het ene overleg in het andere rol. Naast de wekelijkse teamoverleggen heb je stuurgroepoverleggen met het hoger management, de proceseigenaren. Verder zijn er projectoverleggen, unitvergaderingen, adviseursvergaderingen. Ik geniet daarvan. Van het zoeken naar een connectie, het samenwerken. Ik ben een teamspeler, heb ook altijd aan teamsport gedaan. Vroeger voetbal en de laatste jaren rugby. Nee, een reus ben ik niet, hoeft ook niet, als spelverdeler moet je vooral inzicht hebben en snel en behendig zijn. Zo heeft ieder zijn kwaliteiten, als je die goed benut, sta je sterk als team. Op het veld en in het werk.”      

ICT is belangrijk hier

“Voordat ik hier kwam, hoorde ik bij andere ziekenhuizen al veel goeds over het JBZ en de afdeling MICT. Die verhalen zijn alleen maar bevestigd. Het ziekenhuis investeert in MICT, in  de juiste apparatuur en goede mensen. Hierdoor zijn wij in staat om te doen wat we graag willen: het werk van de zorgprofessionals makkelijker, leuker maken. En daarmee de zorg verbeteren. Met een aantal van onze producten lopen wij voorop, zoals het portaal ‘Mijn JBZ’, waar je je labuitslagen kunt zien, verslagen van de dokter, afspraken, medicatieoverzichten. Je kunt er chatten met je arts via een e-consult, of vragenlijsten invullen zodat de arts zich kan voorbereiden op een afspraak met jou. Handige toepassingen, gericht op informeren en communiceren, zodat mensen hun eigen regie kunnen vergroten, een speerpunt van het ziekenhuis.”  

“De wereld verandert, mensen veranderen, de zorg verandert mee en ICT speelt daarbij een grote rol. Hartstikke boeiend om met dit soort innovaties bezig te zijn!”

 

Ook werken bij het JBZ? Bekijk onze vacatures

Code P&O-018
Laatste revisie: 4 maart 2021 - 13:44