'Dit werkt perfect voor mij'

Kelly van Zoghel (26) uit ’s-Hertogenbosch heeft diabetes type 1. Jarenlang moest ze voor een consult met de internist verschillende keren per jaar naar het ziekenhuis. Sinds kort doet ze die controle gewoon thuis, en heeft ze online contact met haar zorgverleners via een beveiligd platform. “Dit werkt perfect voor mij!”

Kelly

Bekijk de video op YouTube

 

Net als Kelly, houdt ook Jeroen (43) zijn gezondheid online in de gaten. Hij is sinds de start van het platform, nu één jaar geleden, erbij betrokken: “Een keer per maand log ik in. Dan bekijk ik mijn bloedwaardes en kan ik afhankelijk daarvan besluiten om aanpassingen te doen in mijn levensstijl: anders eten, meer bewegen. Extra informatie vind ik via linkjes op het platform, of ik stuur een mail naar de verpleegkundige of arts.

Antwoord heb ik soms al binnen een uur, altijd binnen een dag; ik krijg daar een melding van via mijn privé-mail. Handiger dan bellen, want je kunt je vragen uitschrijven en alles staat geregistreerd en is dus terug te vinden. Ben je een beetje zelfstandig en heb je geen last van grote complicaties, dan is dit ideaal, alleen al door de tijdwinst. Ik zie het als een digitale vorm van ‘bij de specialist binnenlopen’.”

 

Lees meer verhalen

Code JBZ-016
Laatste revisie: 22 december 2022 - 13:29