Spelen en trainen met de racerunner

Lekker rennen en sporten is voor de meeste kinderen gelukkig de normaalste zaak van de wereld. Maar niet voor de kinderen van kinderexpertisecentrum Atlent. Zij hebben een ziekte of lichamelijke beperking waardoor ze niet of moeilijk zelfstandig kunnen lopen. Wat zou het fijn zijn als ook zij, met rode wangen van inspanning, de wind door hun haren voelen gaan.   

Hadewych van den Heuvel, fysiotherapeut bij Tolbrug, werkt dagelijks op Atlent. Ze legt uit dat inspanning en bewegen ontzettend belangrijk is voor de spieropbouw en de ontwikkeling van kinderen. Ze vroeg daarom de Vrienden om te helpen bij de aanschaf van racerunners voor de kinderen van Atlent.

Een racerunner is een loophulpmiddel voor kinderen die moeilijk lopen of afhankelijk zijn van een rolstoel. Met de racerunner kunnen de kinderen zelfs rennen, onderling wedstrijdjes houden en sporten met leeftijdgenootjes. Of gewoon een keer ondeugend zijn en de andere kant op rennen als iemand ze roept.

Onlangs zijn er 4 racerunners aangeschaft. Ze zijn een groot succes. Dat zie je wel aan de foto’s van Sadiya, Milan en Boaz, die speciaal voor de Vrienden een demonstratie gaven.

Kinderrevalidatie Tolbrug maakt deel uit van Kinderexpertisecentrum Atlent. 

Stichting Vrienden JBZ, Tolbrug en Atlent danken iedereen die dit project heeft mogelijk gemaakt.

Daar heb je Vrienden voor!

racerunners Atlent

 

 

Code VRIEND-234
Laatste revisie: 25 september 2023 - 08:31