Revaliderend de wereld rond

Bewegen is goed voor je. Dat weten we allemaal. Maar wat nou als je door een CVA of beroerte in het ziekenhuis of revalidatiecentrum terecht komt en de dagelijkse dingen niet meer vanzelfsprekend zijn? Dan ben je plotseling afhankelijk van je therapeut. Of toch niet?

De beweegreis 
Behandelaars en verpleegkundigen van JBZ, Tolbrug en Van Neynsel zochten een manier om CVA-patiënten te stimuleren zelfstandig te gaan bewegen. Studenten van de Fontys Hogeschool dachten mee en samen kwamen zij tot deze beweegreis.

De beweegreis neemt je mee de wereld over. Zo kun je bijvoorbeeld de Spaanse Trappen in Rome beklimmen, de big-five bewonderen in Zuid-Afrika, of hout zagen voor een kampvuur in Noorwegen. Niet écht natuurlijk, het zijn bewegingen die je kunt maken. Staand, lopend of vanuit je (rol)stoel. Op de afbeeldingen die verspreid over de afdeling hangen, staan de oefeningen uitgelegd.

Zo krijgt de patiënt weer zelf de regie en kan naast de therapie ook zelf aan de slag om de conditie te verbeteren. De beweegreis is laagdrempelig opgezet, zodat je er ook thuis mee door kunt gaan.

Feestelijke opening
Op dinsdag 1 november werd de beweegreis op Tolbrug geopend. En hoe! Laura de Vaan, meervoudig wereld- en olympisch kampioen handbiken, knipte het lint door. Daarna werd er geproost met (alcoholvrije) bubbels en er waren heerlijke hapjes uit verschillende landen, gemaakt door de revalidanten.

Daar heb je Vrienden voor!
Wederom een mooi project dat wij met veel plezier mogelijk hebben gemaakt. Wij wensen alle reislustige revalidanten een spoedig herstel!

Project Vrienden - beweegreis
Code VRIEND-235
Laatste revisie: 9 november 2023 - 13:17