Project Vrienden - Vroeg starten met voorlezen is goed voor ontwikkeling kind

Hoe eerder ouders starten met het voorlezen van hun kind, des te beter dit voor de ontwikkeling is. De couveuseafdeling van het JBZ vindt daarom de ontwikkelingsgerichte zorg een belangrijk onderdeel van hun werk.

Vroegtijdig voorlezen heeft een aantal (bewezen) positieve effecten voor het kind. Onder ander de hechting tussen ouder en kind wordt sterker, omdat ze een moment alleen maar aandacht voor elkaar hebben en alles om zich heen even vergeten. Het zorgt voor ontspanning bij zowel het kind als de ouders, tevens kan de stem van een ouder pijn verlagend werken. 

Voorlezen heeft ook als resultaat dat er een betere taalontwikkeling ontstaat. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kinderen die veel voorgelezen worden op latere leeftijd een grotere woordenschat hebben dan kinderen die minder vaak zijn voorgelezen.

Met deze informatie kwamen de collega’s van de couveuseafdeling bij ons. Ze wilden weten of wij hen konden helpen bij de aanschaf van passende voorleesboekjes en tasjes waarin ze kunnen worden opgeborgen.

Opnieuw een mooi project waar wij graag een steentje aan bij wilden dragen. Want daar heb je Vrienden voor….

Project Vrienden - Voorlezen couveuseafdeling

 

Code VRIEND-232
Laatste revisie: 22 augustus 2023 - 11:24