MuzIC - Hoe muziek op de intensive care het verschil kan maken

Dat muziek een positieve invloed kan hebben op onze gezondheid, is bekend. De professionele muzikanten van Stichting MuzIC zorgen met enige regelmaat voor muzikale interactie met de patiënten op de IC van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Uit nauwe samenwerking met wetenschappers is gebleken dat muziek een positieve bijdrage levert aan de gezondheid, waardoor er bij sommige mensen bijvoorbeeld minder pijn of angst is. Een mooie reden om de professionele muzikanten van Stichting MuzIC uit te nodigen voor muzikale interactie met patiënten op de IC van het JBZ. Lees hier een vorig bericht over dit onderwerp.

Het afgelopen jaar hebben de muzikanten van MuzIC – samen met Jesse van Venrooij en Eline van der Kaa van Filmmoment – hier een mini documentaire over gemaakt. Deze is opgenomen op de IC van het JBZ en hierin laten zij zien wat hun werk en passie voor de patiënt en eventuele naasten, betekent.

Deze documentaire is mogelijk gemaakt door Kunstloc Brabant. Wilt u deze mini documentaire van ± 10 minuten zien? Klik dan hier om naar hun website te gaan. 

Project Vrienden - MuzIC
Code VRIEND-218
Laatste revisie: 22 juni 2023 - 15:50