Kinderkist op longafdeling

Met enige regelmaat komen er kinderen op bezoek bij een van de (groot) ouders op de longafdeling. Soms vinden ze dat een beetje eng, met al die apparaten en slangen, ook is het voor hen niet altijd duidelijk waarom iemand in het ziekenhuis ligt.

Daar wilden de collega’s wat aan doen.

Met enige regelmaat komen er kinderen op bezoek bij een van de (groot) ouders op de longafdeling. Soms vinden ze dat een beetje eng, met al die apparaten en slangen, ook is het voor hen niet altijd duidelijk waarom iemand in het ziekenhuis ligt. Daar wilden de collega’s wat aan doen.

Op de longafdeling betreft het veelal oncologische en/of palliatieve zorg. Ze zijn daarom eerst op zoek gegaan naar informatiemateriaal voor kinderen, zodat zij hen hier beter in kunnen begeleiden. Ook wilden ze graag wat leuke dingen om mee te spelen, zodat ze wat afleiding hebben tijdens een bezoek.

Het idee ontstond om een kinderkoffer te maken, met daarin informatie voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën en wat spel- en speelmateriaal. Dit werd een succes! Inmiddels zitten er naast boekjes, twee door een collega gehaakte knuffels in, een dokter-speelsetje, een mini-ziekenhuis en een zorgenvriendje.

En de koffer werd uiteindelijk een houten kist, want anders paste het er niet allemaal in.

Julia en Fiene wilden maar al te graag laten zien wat je allemaal in de kist kunt vinden.

Project Vrienden - kinderkist longafdeling (Julia & Fiene)
Code VRIEND-224
Laatste revisie: 22 april 2024 - 09:46