Headerafbeelding
patienten wachten in de wachtkamer bij radiologie
Onderzoek

Contrastmiddelen en de nieren bij onderzoek op afdeling Radiologie

Heeft u een afspraak op de afdeling Radiologie voor een onderzoek waarbij jodiumhoudende contrastmiddelen worden gebruikt? Dan is het daarbij van belang te weten of uw nierfunctie goed is.
 

Daarom is bij u bloedonderzoek gedaan om uw nierfunctie vast te stellen. Het kan zijn dat uw specialist beoordeelt dat uw nierfunctie niet voldoende is. Dan krijgt u vooraf extra vocht toegediend. Hiervoor wordt u een paar uur voor het onderzoek opgenomen op de afdeling Dagbehandeling. Op de afdeling Dagbehandeling krijgt u vocht via een infuus. Het toedienen van het vocht duurt minstens 1 uur. Daarna heeft u het onderzoek met de jodiumhoudende contrastmiddelen op de afdeling Radiologie.

Na het onderzoek mag u naar huis.

Gebruikt u medicijnen?

Het kan zijn dat u enkele dagen voor het onderzoek met contrastvloeistof moet stoppen met bepaalde medicijnen. Hierover wordt u geïnformeerd door uw specialist.

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan contact op met de specialist die dit onderzoek voor u heeft aangevraagd:

Algemeen telefoonnummer Jeroen Bosch Ziekenhuis: (073) 553 20 00.

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze locatie in 's-Hertogenbosch, Boxtel, Drunen of Rosmalen? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Code RAD-062
Laatste revisie: 2 januari 2024 - 11:06

Contrastmiddelen en de nieren bij onderzoek op afdeling Radiologie