Thuismonitoring maakt enorme groei door in de Bossche regio

De afgelopen vijf jaar heeft thuismonitoring een enorme groei doorgemaakt in de Bossche regio. Meer dan 4.000 patiënten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) maken nu actief gebruik van thuismonitoring. Momenteel zijn er meer dan dertig programma’s in werking, gericht op patiënten met onder andere atriumfibrilleren, hartrevalidatie, zwangerschapshypertensie, zwangerschapsdiabetes en chronische darmontsteking. Hiermee lopen we voorop in Nederland. 

Foto man die bloeddruk meet

Sinds november 2023 werken we samen met Jeroen Bosch Huisartsen (JBH) voor de thuismonitoring van patiënten met astma, COPD en hypertensie. Al meer dan 525 patiënten zijn aangesloten en een derde van de huisartsenpraktijken in de regio omarmt thuismonitoring. 

Thuismonitoring geeft patiënten meer controle over hun gezondheid. Ze krijgen meer inzicht en kunnen controles thuis uitvoeren, wat resulteert in minder huisarts- en ziekenhuisbezoeken en zorg op maat. 

We zijn nu bezig met een pilot voor gelijktijdige monitoring door meerdere zorgpartners, specifiek gericht op mensen met hartfalen in de laatste levensfase. Dit initiatief zorgt ervoor dat zij comfortabel thuis kunnen blijven, met nauw contact met hun zorgverleners uit de huisartsenpraktijk, wijkverpleging en ons ziekenhuis. 

Bekijk hier de video over thuismonitoring in de Bossche Regio.

Laatste revisie: 20 juni 2024 - 08:27