Concert in de kapel: 'Nordic Reflections' door accordeonduo TOEAC

Zondag 23 juni 2024 vindt om 13.00 uur het concert ‘Nordic Reflections’ plaats in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit concert is onderdeel van de maandelijkse concerten ‘Zin op Zondag’. Accordeonduo TOEAC met Renée Bekkers en Pieternel Berkers treden dan op. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. 

kunst portret accordeonduo toeac

'Nordic Reflections'

Een verzameling werken van Scandinavische komaf, waarin TOEAC het accordeon in een breed spectrum presenteert. Het programma is een eerbetoon aan het repertoire van Scandinavië, waar Pieternel Berkers en Renée Bekkers van 2009-2014 hun studie volgden. Het repertoire, in combinatie met werken van de componisten J.S. Bach en Piazzolla, viert hun tijd rondom Kopenhagen en nieuwe ontwikkelingen daarbuiten. Het omarmt meerdere genres en geeft naast een reflectie op de studietijd een frisse blik op de toekomst. 

Accordeonduo TOEAC

Het accordeonduo TOEAC is opgericht in 2002 en wordt gevormd door Renée Bekkers (1985) en Pieternel Berkers (1986). Zij studeerden beiden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en aan ‘The Royal Danish Academy of Music’ in Kopenhagen. Daar behaalden zij hun Master. In september 2015 rondde TOEAC daar de ‘solistenopleiding’ af. Pieternel en Renée toeren wereldwijd, produceren hun eigen programma’s en hebben vier CD’s gemaakt. Ze zijn actief in meerdere kamermuziekensembles, zoals het Kofferbak Collectief. Ook waren ze te zien in diverse tv- en radioprogramma’s, zoals ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Podium Klassiek’. TOEAC werkt ook met kunstenaars en andere disciplines om met zijn muziek een breed publiek te bereiken. Het duo is bekroond met vele internationale prijzen, zoals een finaleplaats bij ‘Dutch Classical Talent’ en de ‘Grand Prix International’ (Frankrijk). Pieternel en Renée zijn als hoofdvakdocenten verbonden aan het Fontys Conservatorium.

kunst portret accordeonduo toeac

Serie concerten 2024

De concerten die georganiseerd worden in de kapel zijn onderdeel van de bijeenkomsten op de vierde zondag van de maand onder de noemer ‘Zin op zondag’. Deze kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch. 

kunst logo Stichting Kamermuziek 's-Hertogenbosch

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina ‘concerten’

kunst concert flyer accordeonduo toeac 23 juni 2024

Aanmelden voor een concert

 

Laatste revisie: 18 juni 2024 - 10:07